Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dogovorena saradnja Cetinja i Dujianđiana

Dogovorena saradnja Cetinja i Dujianđiana


Gradonačelnici Cetinja i Dujianđiana, Aleksandar Bogdanović i Ma Hansuan potpisali su juče u tom kineskom gradu memorandum o uspostavljanju saradnje dva grada. Memorandumom je predviđena saradnja dva grada na brojnim poljima, poput ekonomije, trgovine, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ali i u građevi

Gradonačelnici Cetinja i Dujianđiana, Aleksandar Bogdanović i Ma Hansuan potpisali su juče u tom kineskom gradu memorandum o uspostavljanju saradnje dva grada. Memorandumom je predviđena saradnja dva grada na brojnim poljima, poput ekonomije, trgovine, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ali i u građevinarstvu i na planu međunarodne razmjene.

Tokom sastanka dva gradonačelnika razgovarano je o odnosima Crne Gore i NR Kine, pri čemu je konstatovano da oni s godinama postaju sve intenzivniji. Ocijenjeno je da upravo uspostavljanje bliskijih odnosa među gradova doprinosi jačanju saradnje i na državnom nivou.

Tokom posjete Kini, Bogdanović je obišao i biznis zonu Dujianđiana, u kojoj je zaposleno više od 60.000 ljudi. Gradonačelnik prijestonice razgovarao je sa predstavnicima više kompanija koje imaju ambiciju da se predstave na evropskom tržištu. On ih je pozvao da svoje poslovne planove ostvare u Crnoj Gori, pri čemu ih je posebno upoznao sa podsticajima koje investitorima nudi prijestonica Cetinje.

Gradonačelnik Ma prihvatio je poziv svog gosta da posjeti Cetinje.

Turistički centar

Dujianđian se nalazi na jugozapadu NR Kine, u provinciji Sičuan. Grad ima gotovo milion stanovnika i zbog svog kulturno–istorijskog značaja nalazi se na listi zaštićene svjetske baštine Unesko. Riječ je o jednom od najznačajnijih turističkih centara u NR Kini koji godišnje posjeti više od 19 miliona inostranih turista.

Izvor: pobjeda.me