Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dogovor trojice premijera o modernizaciji železnice

Dogovor trojice premijera o modernizaciji železnice


U Bukureštu je juče postignut dogovor premijera Kine, Srbije i Mađarske o zajedničkom projektu modernizacije železničke pruge Beograd – Budimpešta. Srpski premijer, Ivica Dačić, ocenio je da je izgradnja te brze pruge od istorijskog i velikog ekonomskog značaja za ceo region, te da se može uporediti sa i

U Bukureštu je juče postignut dogovor premijera Kine, Srbije i Mađarske o zajedničkom projektu modernizacije železničke pruge Beograd – Budimpešta. Srpski premijer, Ivica Dačić, ocenio je da je izgradnja te brze pruge od istorijskog i velikog ekonomskog značaja za ceo region, te da se može uporediti sa izgradnjom gasovoda „Južni tok".

Premijer Srbije imao je bilateralne sastanke prvo sa mađarskim kolegom, Viktorom Orbanom, a potom sa kineskim premijerom, Li Kećiangom o projektima koji su među temama samita premijera Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Trećeg ekonomskog foruma ovih zemalja.

Dačić je rekao da je za Srbiju veoma značajna kineska inicijativa za veću saradnju Kine sa zemljama centralne i istočne Evrope, na osnovu projekata u koje bi Kina ulagala.

Dačić je naveo da Srbija već ima pripremljene projekte u oblastima energetike i infrastrukture, za šta je Kina zainteresovana.

Izvor: serbian.cri.cn