Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dogovor o saradnji sa univerzitetima iz Narodne Republike Kine


Uspostava saradnja univerziteta Srbije i Kine

Prvi sekretar sektora za nauku i tehnologiju u Ambasadi Narodne Republike Kine u Beogradu prof. dr Čen Jongning i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije prof. dr Nikola Tanić posetili su danas Državni univerzitet u Novom Pazaru i razgovarali sa rektorom prof. dr Miladinom Kostićem.

Saradnj univerzitetaCilj ovog sastanka je da se u skladu sa memorandumom o naučno-tehnološkoj saradnji, koji je potpisan u Beogradu prilikom nedavne posete kineskog predsednika Si Đinpinga, uspostavi saradnja univerziteta dve zemlje.

Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić je istakao da je Državni univerzitet, koji veliku pažnju posvećuje međunarodnoj saradnji, izuzetno zainteresovan da sarađuje i sa univerzitetima iz te velike, prijateljske zemlje. Izrazio je zadovoljstvo što će sporazumi koji su potpisani, biti veoma brzo konkretizovani.

Gospodin Jongning je istakao da postoji interesovanje i za saradnju na međunarodnim naučnim projektima, posebno u oblasti matematičkih, informatičkih, biomedeicinskih i hemijsko-tehnoloških nauka.

Prof. dr Nikola Tanić je naglasio da će Ministarstvo prosvete, u okviru svoje nadležnosti, pružiti punu podršku da se planovi i projekti u oblasti naučno-tehnološke saradnje ostvare na najbolji način.

Izvor: np.ac.rs