Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Denis Zvizdić i Aleksandar Vučić posjetili sjedište tvrtke Higer Bus u Suzhou

Denis Zvizdić i Aleksandar Vučić posjetili sjedište tvrtke Higer Bus u Suzhou


Generalni direktor Higera Wu Wenwen upoznao je goste s poviješću razvoja kompanije i njezinim istraživanjima tehnologije.

SUZHOU, 25. studenog -- U utorak, 24. studenog popodne, bosanskohercegovački premijer Denis Zvizdić se sa svojim srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem zaputio u kinesku kompaniju Higer Bus u Suzhou. Dvojica premijera u posjet su otišla nakon netom završenog četvrtog sastanka vođa Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe ili mehanizma Kina+16.

Vucic u poseti Higer Bus kompaniji u SuzhouGeneralni direktor Higera Wu Wenwen upoznao je goste s poviješću razvoja kompanije i njezinim istraživanjima tehnologije. Higerovi autobusi se inače prodaju diljem 106 zemalja i regija, a danas na globalnom tržištu ima više od 30 tisuća njihovih vozila.

Oko dvije tisuće njihovih luksuznih autobusa ''SCANIA·HIGER'' prodano je u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Njemačkoj i drugih 40 zemalja čime je ova kineska tvrtka preuzela većinu izvoza kineskih luksuznih autobusa. U 2014. vrijednost izvoza 6 078 Higerovi vozila dosegla je 398 milijuna američkih dolara.

Predstavnik Higera za BiH Filip Kecman pobliže je Zvizdića upoznao sa stanjem vezano uz prodaju Higerovih autobusa na tržištu zemalja Srednje i Istočne Europe. Od 2007. Higer je postupno ulazio na tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije i Bugarske. U ovom trenutku se bosanskohercegovačkim cestama vozi oko sto Higerovih autobusa.

Denis Zvizdić je s velikim zanimanjem razgledao različite Higerove autobuse nakon čega je izrazio svoju želju koja se tiče poboljšanja carinskih mjera kako bi se više proizvoda te tvrtke prodalo na tržištu BiH što bi utjecalo na poboljšanja u prometu, ojačalo sposobnosti prilikom štednje energije te utjecalo na smanjenje emisije ugljika.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić se prilikom posjeta Higeru upoznao s tehnologijom punjenja baterije novim vidovima energije te s inteligentnom platformom daljinskog nadzora. Nakon razgovora s Wu Wenwenom i on je izrazio želju da Higer investira u Srbiji, odnosno ostvari suradnju s lokalnim tvrtkama.

Wu Wenwen se zahvalio svojim gostima na posjetu dodajući pritom kako Kina provodi inicijativu ''Jedan pojas, jedan put'' upravo s ciljem podržavanja kineskih tvrtki u izlasku na globalno tržište.

Izvor: croatian.cri.cn