Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Deng Ying i Lorencin o suradnji u sektoru turizma

Deng Ying i Lorencin o suradnji u sektoru turizma


ZAGREB - Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj susrela se s hrvatskim ministrom turizma Darkom Lorencinom nakon njegova povratka s Međunarodnog sajma putovanja Kina 2014. Dvije strane su pritom razmjenile mišljenja o jačanju bilateralne suradnje u sektoru turizma. Na sastanku su također bili prisutni i polit

ZAGREB - Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj susrela se s hrvatskim ministrom turizma Darkom Lorencinom nakon njegova povratka s Međunarodnog sajma putovanja Kina 2014. Dvije strane su pritom razmjenile mišljenja o jačanju bilateralne suradnje u sektoru turizma. Na sastanku su također bili prisutni i politički savjetnik kineskog veleposlanstva Wang Xiusheng, ravnatelj HTZ-a Ratomir Ivičić te pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković.

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić sudjelovali su prije dva tjedna na China International Travel Martu (CITM) u sklopu kojega je Hrvatska imala svoj promo štand na kojem se predstavljala hrvatska turistička ponuda.

Ministar Lorencin je prilikom posjeta Kini sudjelovao i na China International Tourism forumu, kojeg organiziraju China National Tourism Administration (CNTA) i United Nations World Tourism Organization (UNWTO). S predsjednikom CNTA Shao Qi We-om, hrvatska je delegacija razgovarala o poboljšanju suradnje između Kine i Hrvatske te budućim zajedničkim projektima.

Na China International Tourism forumu su predstavljeni podaci o trendovima, navikama i potrebama kineskih turista. Tako je naglašeno kako se svake godine njih oko 128 milijuna odlučuje za putovanja. Kineske turiste na putovanjima najviše brine jezična barijera, ponuda kineske hrane te odnos lokalnog stanovništva prema turistima iz Kine. Na forumu se govorilo i o trendovima na svjetskoj razini, a brojke pokazuju kako svakog dana tri milijuna putnika prelazi granice svoje zemlje i putuje u inozemstvo. Statistički gledano, na svjetskoj razini u prvoj polovici 2014. godine pozitivne brojke u dolascima bilježe Jugoistočna Azija, Sjedinjene Američke Države i turistički najrazvijenije zemlje Europe. Analize turističkih aktivnosti pokazuju kako su destinacije Jugoistočne Azije sve popularnije, odnosno kako se određeni dio turističkog prometa s Mediterana i Atlantika seli upravo na Pacifik.

Ministar Lorencin se na sajmu susreo i s predstavnicima avoprijevoznika China Southern Airlinesa te s predstavnicima Kuoni turoperatora, a s kojima je razgovarao o snažnijim aktivnostima prema Hrvatskoj.

Izvor: seebiz.eu