Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacije Kine i Srbije o kulturnoj razmeni

Delegacije Kine i Srbije o kulturnoj razmeni


Delegacije grada Beograda i ministarstva kulture razgovarale su danas, uoči svečanog otvaranja Sajma knjiga, sa kineskom delegacijom predvođenom zamenikom ministra Kine za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Sun Šoušanom.

Delegacije grada Beograda i ministarstva kulture razgovarale su danas, uoči svečanog otvaranja Sajma knjiga, sa kineskom delegacijom predvođenom zamenikom ministra Kine za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Sun Šoušanom.

Kako je novinarima, posle završenih razgovora, rekao zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, Srbija je pozvana da bude počasni gost sajma knjiga u Pekingu, a tokom bilateralnih razgovora sa delegacijom Kine, koja je počasni gost ovogodišnjeg beogradskog Sajma knjiga, bilo je reči o unapređenju kulturne razmene, prevodilaštva, izdavaštva, saradnji.
Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević izrazio je zadovoljstvo organizovanošću kineske delegacije i njihovim nastupom na sajmu knjiga i takođe ocenio da će to unaprediti saradnju na kulturnom planu.
Počasni gost 59.3 Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Kina koja "gostuje" pod sloganom "Knjiga produbljuje prijateljstvbo, saradnja gradi budućnost".
Impresivna ponuda dovela je do toga da se prvi put ove godine izlagački prostor počasnog gosta nalazi u hali 2, na površini od 1000 kvadratnih metara.
Kineski štand otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je Beograd dobio poziv da bude počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu 2015. godine.

Mladenović je posle razgovora s delegacijom Kine na Sajmu knjiga u Beogradu rekao da je glavni grad pozvan i da bude koordinator nastupa zemalja regiona na jednoj od najvećih sajamskih manifestacija knjige u svetu.

- Videćemo u kom modelu ćemo učestvovati, ali je to u svakom slučaju velika čast - kazao je Mladenović novinarima na Beogradskom sajmu.

On je rekao da prisustvo Kine na Međunarodnom sajmu knjiga sa ogromnim brojem dela i uticajnim kineskim piscima doprinosi povećanju nivoa kulturne razmene između Srbije i Kine.

Prema njegovim rečima, za izdavače iz Srbije to gostovanje poboljšaće izdavačku ponudu, ali i doneti novi podsticaj srpskoj izdavačkoj produkciji da bude više prisutna i u Kini i u svetu.

Sastanku su prisustvovali, osim zamenika gradonačelnika, i sekretar za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević i drugi predstavnici Gradske uprave koji su razgovarali sa zamenikom ministra za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Kine Sun Šušan.

Izvor: blic.rsa