Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija pokrajine Zhejiang u službenom posjetu Istri

Deset godina prijateljstva dviju regija
Delegacija pokrajine Zhejiang u službenom posjetu Istri
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Deset godina prijateljstva dviju regijaZamjenica istarskog župana izrazila je veliko zadovoljstvo dosad provedenim aktivnostima u okviru desetogodišnje suradnje dviju regija, posebice uvođenjem učenja kineskog jezika na pulskom sveučilištu Juraj Dobrila od prošle godine. Predstavljajući Županiju, Benussi je istaknula Istru kao regiju koju odlikuje raznovrsnost, kako u gospodarskom, tako i u povijesnom i geografskom smislu. „Radujemo se daljnjoj suradnji posebice na poljima turizma i gospodarstva, na kojima vaša regija ostvaruje iznimne rezultate“, rekla je zamjenica Benussi.

Srdačnu dobrodošlicu u tritisućljetnu Pulu, grad poznat po bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini, jakoj brodograđevnoj industriji i turizmu zaželjela je Puh Belci. „Pula, iako znatno manji grad u odnosu na gradove iz vaše provincije, dugi niz godina gaji dobre odnose s Kinom s kojom ima puno zajedničkih spona“ navela je zamjenica gradonačelnika pritom referirajući se na nedavno potpisanu Povelju o suradnji i prijateljstvu između gradova Pule i Ningboa.

Predstavnik delegacije Zhejiang izrazio je zadovoljstvo pozivom rekavši kako Kina i Hrvatska dugo uživaju prijateljske odnose te kako je Hrvatska za njih država od strateškog interesa u ovom dijelu Europe. „Istru i Zhejiang povezuje uspjeh u turizmu te sličnost projekata koji su im trenutno u fokusu“, izjavio je Wenyou nadodavši kako Istra ima veliki investicijski potencijal te bogate turističke resurse koje će po povratku u Zhejiang predstaviti tamošnjim građanima i poduzetnicima.

Nakon uvodnog dijela uslijedila je prezentacija pročelnice Bosich o najvažnijim projektima koji se trenutno provode u Istarskoj županiji te onima koji se tek namjeravaju realizirati, posebno istaknuvši investicijski potencijal Županije.

 

Izvor: pula.hr