Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH u službenoj posjeti NR Kini


Ministar Mektić sastao se s ministrom državne sigurnosti Kine Geng Huichangom s kojim je razgovarao o unaprjeđenju suradnje u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koju predvodi ministar Dragan Mektić, boravi u službenoj posjeti NR Kini. Ministar Mektić sastao se s ministrom državne sigurnosti Kine Geng Huichangom s kojim je razgovarao o unaprjeđenju suradnje u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma.

Ocijenjeno je da zajedničko djelovanje i pravovremena razmjena informacija i podataka je od izuzetne važnosti za stvaranje boljeg sigurnosnog okruženja. Stoga je dogovoreno skoro potpisivanje sporazuma kojim će se precizirati svi vidovi buduće suradnje. Istaknuto je da je takav vid suradnje potreban i zbog sve većeg broja turista ali i investitora koji dolaze iz Kine.

Ministar Mektić je upoznao domaćine sa mjerama koje sigurnosne službe u BiH poduzimaju u borbi protiv svih vidova kriminala, a koji je prepoznat i pozitivno ocijenjen i od strane međunarodnih partnera i organizacija. Najavio je da će Ministarstvo i sigurnosne agencije nastaviti još intenzivnije da se suočavaju sa sigurnosnim izazovima, za što je jedan od bitnih preduvjeta i dobra suradnja s partnerima u svijetu.

Stoga je ova posjeta ocijenjena veoma važnom za buduće odnose dvije zemlje, ne samo sa sigurnosnog aspekta, već i za unaprjeđenje turističkih i ekonomskih odnosa dvije države, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

 

Izvor: dnevno.ba