Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija kineskog Ningboa u zvaničnoj poseti Novom Sadu


iše kineskih kompanija pokazuje veliko interesovanje za Polјoprivredni sajam u Novom Sadu koji ove godine beleži 300 posto više izlagača iz Kine u odnosu na prošlu.

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović primili su u Gradskoj kući delegaciju kineskog grada Ningboa koja je u zvaničnoj poseti Gradu Novom Sadu.

- Na poziv gradonačelnika kineskog grada Ningboa delegacija Grada Novog Sada je prošle godine posetila taj grad i potpisala Memorandum o razumevanju u vezi sa uspostavlјanjem prijatelјskih odnosa i saradnje. Tom prilikom zaklјučen je i Sporazum o saradnji dva Univerziteta. Poseta kineske delegacije je odlična prilika da uspostavlјene prijatelјske odnose učvrstimo i produbimo na svim nivoima. Polјoprivredni sajam na kojem se nalazi i kineski izložbeni pavilјon jedan je od pokazatelјa da su kineski partneri zainteresovani za investiranje i saradnju na svim polјima - rekla je prof. dr Marijana Dukić-Mijatović.

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski je rekao da više kineskih kompanija pokazuje veliko interesovanje za Polјoprivredni sajam u Novom Sadu koji ove godine beleži 300 posto više izlagača iz Kine u odnosu na prošlu.

- Pored velikih infrastrukturnih projekata za koje su zainteresovane kineske kompanije i njihove finansijske institucije, sve je očiglednije da će polјoprivreda biti delatnost koja će biti spona između naše dve države koje su geografski udalјene, ali neguju bliske prijatelјske odnose. Kada je reč o polјoprivredi u Srbiji i Kini ona čini 10% bruto društvenog  proizvoda. Kina je najveći svetski proizvođač polјoprivrednih proizvoda, a deo toga prikazan je i na ovogodišnjem Polјoprivrednom sajmu. Delatnost na čiji razvoj  treba obratiti posebnu pažnju je svakako i turizam. Tokom boravka u Ningbou predstavlјen je turistički potencijal Novog Sada, a mladi u Kini su izuzetno zainteresovani za putovanja po Evropi i postoji velika interesovanje za održavanje letnjih kampova u Novom Sadu - rekao mr Goran Sečujski.

Generalni direktor delegacije Kineske komore za međunarodnu trgovinu Guo Jinghui je rekao da je 70 članova kineske delegacije došlo u Novi Sad iz više razloga.

- Jedan je svakako kolektivna izložba kineskih kompanija na Međunarodnom polјoprivrednom sajmu. Osim toga, želimo da proširimo dosadašnju privrednu saradnju sa Srbijom i očekujemo da će naše kompanije tokom sajma naći partnere sa kojima će realizovati poslovne programe. Već postoje dve kompanije zainteresovane da ulažu u Novi Sad, jedna od njih se bavi preradom hrane, a druga prizvodnjom stočnih lekova i dodataka za pobolјšanje stočne ishrane- rekao je Guo Jinghui.

Izvor: novisadinfo.info