Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji

Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji


Delegacija Opštine Tivat koju su činili gradonačelnik Ivan Novosel, Petar Vujovići, Danilo Kalezić vratila se za vikend iz Kine

Delegacija Opštine Tivat koju su činili gradonačelnik Ivan Novosel, njegov savjetnik za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujovići Danilo Kalezić, PR menadžer kompanije “Adriatic Marinas - Porto Montenegro”, kao predstavnik jednog od najznačajnijih investitora u Tivtu, vratila se za vikend iz Kine gdje je prošle nedjelje učestvovala na petodnevnoj međunarodnoj manifestaciji „2015 CHINA – CEEC Expo on Investment and trade“.

 

Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji

 

Manifestacija održana u gradu Ningbo bila je prilika za brojne bilateralne susrete tivatske delegacije sa predstavnicima kineskih gradova i njihovim privrednicima, te sa visokim zvaničnicima grada domaćina Ningboa u provinciji Zhejiang, grada Quzhou u istoimenoj provinciji, kao i zvaničnicima distrikta Jiading, jednog od najbogatijih šangajskih distrikata.

“Posebna počast ukazana je gradonačelniku Novoselu koji koji je zajedno sa predstavnicima grada Ningboa, predsjednikom Društva prijatelja NR Kine i Crne Gore Samirom Hadžićem, te visokim zvaničnicima crnogorske delegacije predvođene potpresjednikom Vlade Vujicom Lazovićem, otvorila EXPO, te položila kamen temeljac za izgradnju tzv. „China-CEEC Investment & Trade Expo Guest House“, odnosno izgradnju tzv. „gostinjskog naselja za učesnike EXPO Kina-Zemlje Centralne i Istočne Evrope“.

U pitanju je projekat izgradnje 20 modernih vila na ukupnoj površini od 144.000 m2, opremljenih u kineskom stilu i potpuno uklopljenih u predivni ambijent okružen jezerom i planinama.

Gostinjske kuće treba da pruže potpuni komfor i ugođaj visokim zvaničnicima i posjetiocima budućih EXPO-a, među kojima su svakako i predstavnici opštine Tivat i njeni partneri”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Pored ostaloga tivatska delegacija obišla je i luku Ningbo koja je sa lanjskih 525 miliona tona preklrcanog terata, četvrta u svijetu, te niz tamošnjih privrednih subjekata, naučno-istraživačkih centara i kulturno-istorijskih spomenika, pri čemu je kineskim domaćinima predstavljen dio investicionih i razvojnih poitencijala Tivta.

Iz Opštine je najavljeno skoro potpisivanje memorandum o saradnji Tivta sa distriktom Jiading, kao i dolazak potencijalnih kineskih partnera u Crnu Goru.

Izvor: vijesti.me