Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji

Delegacija Opštine Tivat koju su činili gradonačelnik Ivan Novosel, Petar Vujovići, Danilo Kalezić vratila se za vikend iz Kine
Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Delegacija Opštine Tivat koju su činili gradonačelnik Ivan Novosel, njegov savjetnik za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujovići Danilo Kalezić, PR menadžer kompanije “Adriatic Marinas - Porto Montenegro”, kao predstavnik jednog od najznačajnijih investitora u Tivtu, vratila se za vikend iz Kine gdje je prošle nedjelje učestvovala na petodnevnoj međunarodnoj manifestaciji „2015 CHINA – CEEC Expo on Investment and trade“.

 

Delegacija iz Tivta bila u Kini: Potpisuju memorandum o saradnji

 

Manifestacija održana u gradu Ningbo bila je prilika za brojne bilateralne susrete tivatske delegacije sa predstavnicima kineskih gradova i njihovim privrednicima, te sa visokim zvaničnicima grada domaćina Ningboa u provinciji Zhejiang, grada Quzhou u istoimenoj provinciji, kao i zvaničnicima distrikta Jiading, jednog od najbogatijih šangajskih distrikata.

“Posebna počast ukazana je gradonačelniku Novoselu koji koji je zajedno sa predstavnicima grada Ningboa, predsjednikom Društva prijatelja NR Kine i Crne Gore Samirom Hadžićem, te visokim zvaničnicima crnogorske delegacije predvođene potpresjednikom Vlade Vujicom Lazovićem, otvorila EXPO, te položila kamen temeljac za izgradnju tzv. „China-CEEC Investment & Trade Expo Guest House“, odnosno izgradnju tzv. „gostinjskog naselja za učesnike EXPO Kina-Zemlje Centralne i Istočne Evrope“.

U pitanju je projekat izgradnje 20 modernih vila na ukupnoj površini od 144.000 m2, opremljenih u kineskom stilu i potpuno uklopljenih u predivni ambijent okružen jezerom i planinama.

Gostinjske kuće treba da pruže potpuni komfor i ugođaj visokim zvaničnicima i posjetiocima budućih EXPO-a, među kojima su svakako i predstavnici opštine Tivat i njeni partneri”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Pored ostaloga tivatska delegacija obišla je i luku Ningbo koja je sa lanjskih 525 miliona tona preklrcanog terata, četvrta u svijetu, te niz tamošnjih privrednih subjekata, naučno-istraživačkih centara i kulturno-istorijskih spomenika, pri čemu je kineskim domaćinima predstavljen dio investicionih i razvojnih poitencijala Tivta.

Iz Opštine je najavljeno skoro potpisivanje memorandum o saradnji Tivta sa distriktom Jiading, kao i dolazak potencijalnih kineskih partnera u Crnu Goru.

Izvor: vijesti.me