Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Šangaja u posjetu Mađarskoj i Hrvatskoj

Delegacija iz Šangaja u posjetu Mađarskoj i Hrvatskoj


Na poziv vlada prijateljskih gradova Budimpešte i Zagreba, šangajski guverner Yang Xiong zajedno je s delegacijom iz tog kineskog velegrada posjetio gradove prijatelje u Mađarskoj i Hrvatskoj od 27. kolovoza do 2. rujna. Tijekom službenog posjeta guverner Yang se susreo s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom,

Na poziv vlada prijateljskih gradova Budimpešte i Zagreba, šangajski guverner Yang Xiong zajedno je s delegacijom iz tog kineskog velegrada posjetio gradove prijatelje u Mađarskoj i Hrvatskoj od 27. kolovoza do 2. rujna.

Tijekom službenog posjeta guverner Yang se susreo s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Yang je prilikom susreta s Vesnom Pusić izjavio kako će Šangaj dati nove doprinose produbljivanju tradicionalnog prijateljstva između Kine i Hrvatske u okviru kinesko-hrvatskog sveobuhvatnog suradničkog partnerstva. Vesna Pusić je pritom izrazila nadu da će sve više kineskih poduzeća ulagati u Hrvatsku te voditi svoje poslovanje u Europi.

Guverner Yang je također svjedočio i potpisivanju pisma suradničke namjere kineskog Muzeja za umjetnost i mađarske Nacionalne umjetničke galerije, svečanosti otvorenja ''Šangajskog medijskog tjedna'' u Hrvatskoj te potpisivanju Sporazuma o suradnji između Šangajske medijske grupe i HRT-a. Kineski veleposlanici u Mađarskoj i Hrvatskoj Xiao Qian odnosno Shen Zhifei također su prisustvovali svim važnim događajima.

Izvor: croatian.cri.cn