Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Kine upoznaje riječku izvedbenu scenu


Kinesko izaslanstvo trideset i petero kazališnih i koncertnih ravnatelja i menadžera, na čelu sa zamjenikom direktora u Ministarstvu kulture NR KIne Guanom Xinom, od jučer boravi u Rijeci

Kinesko izaslanstvo trideset i petero kazališnih i koncertnih ravnatelja i menadžera, na čelu sa zamjenikom direktora u Ministarstvu kulture NR KIne Guanom Xinom, od jučer boravi u Rijeci kako bi se upoznali s riječkim izvedbenim umjetnicima.

Kinesko izaslanstvo u posjeti RijeciNakon sinoćnjeg koncerta džezera i Putokaza u Mramornoj dvorani Pomorskoga i povijesnog muzeja, jutros su posjetili Balet i Operu HNK Zajca, a bili su i na prezentaciji projekta "Rijeka - Europska prijestolnica kulture".

Na prijemu u Gradu Rijeci rekli su da su puni dojmova, da su dobili više nego što su očekivali te da postoje velike mogućnosti umjetničke suradnje Kine i Rijeke.

"Donekle poznajemo vaš hrvatski tradicionalni ples i pjesmu, a tijekom ova dva dana, jer smo prvi put u Rijeci, doznali smo da imate kvalitetne i suvremene autore izvedbenih umjetnosti, čak više nego mi u Kini", rekao je voditelj Svekineske udruge izvedbenih umjetnosti iz Pekinga Zhu Ke'ning.

"Posebnost je što je Rijeka grad izabran za Europsku prijestolnicu kulture 2020., čemu i mi želimo dati svoj doprinos, i vrlo rado ćemo pozvati vaše kulturne stručnjake u Kinu jer Rijeka i Kina imaju velike mogućnosti za daljnju suradnju, naročito sa suvremenim izvedbenim umjetnicima", rekao je Ke'ning.

 

Izvor: radio.hrt.hr