Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Kine u poseti PMF-u

Delegacija iz Kine u poseti PMF-u


Delegacija Graduate School, Shanghai Jiao Tong University, dolazi u posetu Srbiji, a poseban program priprema se na Prirodno-matematičkom fakultetu

Delegacija Graduate School, Shanghai Jiao Tong University, dolazi u posetu Srbiji, a poseban program priprema se na Prirodno-matematičkom fakultetu. Prijem delegacije na PMF-u je u četvrtak, 29. oktobra, u 9 sati u Klubu nastavnika na Departmanu za matematiku i informatiku, kada će goste pozdraviti dekan PMF-a prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

PMF Novi SadNaime, Jiao Tong, Univerzitet iz Šangaja, počeo je snažnu internacionalizaciju, pre svega u promociji svojih doktorskih studija. Trenutno su na srednje-evropskoj turneji i svoju nauku promovišu u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, … Nakon posete Univerzitetu u Beogradu, dolaze u Novi Sad, gde će osim sa predstavnicima Departmana za matematiku i informatiku, razgovarati sa kolegama sa FTN-a, Medicinskog i Tehnološkog fakulteta.

Planirana je i prezentacija master i phd programa za naše studente. Oblasti koje gosti neguju su: Matematika, Mehanika, Biomedicinski inženjering, Inženjerstvo, Nauka o materijalima i Farmacija.

Nakon toga, kineske kolege će primiti i rektor Novosadskog Univerziteta, prof. dr Dušan Nikolić.

Izvor: mojnovisad.com