Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija iz Hrvatske posjetila Svekinesko udruženje novinara

Delegacija iz Hrvatske posjetila Svekinesko udruženje novinara


PEKING, 22. travnja -- Tajnik Svekineskog udruženja novinara Zhu Shouchen susreo se s peteročlanom delegacijom hrvatskih novinara koju je predvodila novinarka Jutarnjeg lista i Globusa Bisera Fabrio. Susretu su također prisustvovali i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović te savjetnik našeg diplomatskog

PEKING, 22. travnja -- Tajnik Svekineskog udruženja novinara Zhu Shouchen susreo se s peteročlanom delegacijom hrvatskih novinara koju je predvodila novinarka Jutarnjeg lista i Globusa Bisera Fabrio. Susretu su također prisustvovali i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović te savjetnik našeg diplomatskog predstavništva Hrvoje Ćiković.

Zhu Shouchen je na početku srdačno pozdravio goste iz Hrvatske ističući važnost dobrih odnosa te uspješne razmjene i suradnje dvije strana na više područja nakon uspostave diplomatskih odnosa. Dodao je da je u proteklih nekoliko godina bilo bliskih međudržavnih kontakata u medijskom sektoru uz česte međusobne posjete kako bi se ojačalo prijateljstvo, a produbilo razumijevanje.

Prošle godine delegacija kineskih novinara posjetila je brojne predstavnike hrvatskih medija pri čemu se dobro upoznala s njima zbog čega je Zhu istaknuo kako bi želio da se ova delegacija hrvatskih novinara također dobro upozna s Kinom te s hrvatskim stanovništvom podijeli svoje doživljaje i iskustva s ovog putovanja.

Bisera Fabrio zahvalila se na pozivu i toploj dobrodošlici od strane Svekineskog udruženja novinara naglasivši pritom kako su njihovi doživljaji Kine duboki i živopisni zbog čega su hrvatski mediji i njihova publika željni boljeg upoznavanja s najmnogoljudnijom zemljom svijeta i to kroz konkretne razmjene. Dodala je i kako hrvatski novinari prate razvoj i dostignuća velikog kineskog gospodarstva.

Na pozivu se također zahvalio i veleposlanik Nebojša Koharović izrazivši želju za jačim razmjenama dviju zemalja u raznim područjima, a također su predstavljena i mišljenja vezano uz strukturu i financije novinarskih udruženja u dvije države, kao i stanju u medijima.

Sedmodnevni posjet Kini delegacija je, čiji su dio i Silva Celebrini s Hrvatskog radija, Dražen Čurić iz Večernjeg lista, Neven Leskovar iz HINA-e te Ivana Petrović s Nova TV, započela 21. travnja. Tema posjeta je Stanovništvo i kineski stan, a osim Pekinga hrvatski novinari posjetit će i Hangzhou te Šangaj.

Izvor: croatian.cri.cn