Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Delegacija Grada i Županije idućeg tjedna u Kini

Delegacija Grada i Županije idućeg tjedna u Kini


Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta jučer je primio direktoricu Zračne luke Zadar Irenu Ćosić kako bi se iz prve ruke informirao o statusu projekta zračnog povezivanja s Kinom. Od projekta koji je neko vrijeme stavljen u mirovanje, ne odustaju ni Zračna luka ni Hrvatska turistička zajednica, a doprinos nast

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta jučer je primio direktoricu Zračne luke Zadar Irenu Ćosić kako bi se iz prve ruke informirao o statusu projekta zračnog povezivanja s Kinom. Od projekta koji je neko vrijeme stavljen u mirovanje, ne odustaju ni Zračna luka ni Hrvatska turistička zajednica, a doprinos nastavku ovog posla želi dati i lokalna vlast.

Kalmeta je ovih dana primio i poziv predsjednika Chinese Southeast European Business Associationa, Marija Rendulića, da im se na idućem sastanku u Chongqingu pridruže i predstavnici Grada Zadra. Smatraju kako će na ovaj način Kinezima pokazati koliko im je stalo do suradnje.

Obzirom da je projekt uspostave zračnog mosta s Pekingom stavljen na čekanje, Zračna luka temeljito radi na promotivnom letu koji bi se trebao ostvariti do kraja svibnja, a kojim bi u Zadar stigli predstavnici najznačajnijih medija, ali i kineskih vlasti, što bi značilo odličnu promociju.

Direktorica Zračne luke Irena Ćosić izrazila je veliko zadovoljstvo podrškom Grada u projektu zračnog mosta s Kinom:

- Osim nas, na sastanku je bio i dogradonačelnik Ivica Vlakić, pa je dogovoreno kako će delegacija Grada i Županije idućeg tjedna otputovati u Kinu. Kako ovoga puta osobno neću ići, izuzetno mi je drago da će u Kini biti predstavnici Grada, jer time ostavljamo dojam da smo maksimalno zainteresirani za suradnju s Kinezima i dolazak njihovih gostiju u naš kraj. Isprva je planirano da u Kinu ode samo izaslanstvo Grada, ali me nakon saznanja o ovom putu nazvao dožupan Rudolf Dvorski rekavši kako se i Županija želi uključiti, pa će vjerojatno on otići u njihovo ime na sastanak u Chongqing - kaže Ćosić.

Izvor: zadraskilist.hr