Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dejan Jović: ''Hrvatska će nastaviti održavati dobre odnose s Kinom nakon ulaska u EU.''

Dejan Jović: ''Hrvatska će nastaviti održavati dobre odnose s Kinom nakon ulaska u EU.''


ZAGREB, 26. lipnja (Xinhua) -- Hrvatska će postati novi prijatelj unutar Europske unije nakon što se pridruži toj organizaciji nakon 1. srpnja, izjavio je u srijedu Dejan Jović, politički savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Hrvatska ima odlične odnose s Kinom, i u ekonomskom i u političkom smisl

ZAGREB, 26. lipnja (Xinhua) -- Hrvatska će postati novi prijatelj unutar Europske unije nakon što se pridruži toj organizaciji nakon 1. srpnja, izjavio je u srijedu Dejan Jović, politički savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Hrvatska ima odlične odnose s Kinom, i u ekonomskom i u političkom smislu, a tako će i ostati nakon što Hrvatska postane članica EU-a, istaknuo je Jović prilikom razgovora za kinesku novinsku agenciju Xinhuau.

''U gospodarskom pogledu moglo je biti mnogo više učinjeno,'' istaknuo je dodavši da će nakon ulaska u EU Hrvatska biti mnogo privlačnija ulagačima. Hrvatska pozdravlja veće gospodarsko uključivanje Kine i više posjetitelja iz te zemlje, dodao je politički savjetnik hrvatskog predsjednika.

Jović je istaknuo da Hrvatska može ponuditi prijevoz dobara koja se uvoze u zapadnu Europu dodavši da dvije zemlje imaju veliki potencijal na tom području.

''Kina je presudan faktor kada je u pitanju mir u svijetu,'' istaknuo je politički savjetnik, ''u tom pogledu Hrvatska će proširiti suradnju između Kine i Europske unije.''

Govoreći o ulasku u EU, Jović je istaknuo da se radi o važnom koraku za Hrvatsku, malu zemlju s dugom državnom granicom i kompliciranom poviješću i tranzicijom.

Hrvatska će profitirati u gospodarstvu, posebice turističkom sektoru unatoč tome što se Hrvatska suočava s gospodarskom krizom, dodao je.

Politički savjetnik predsjednika Josipovića istaknuo je da su hrvatski politički vođe predani i tome da pomognu svojim susjedima poput Srbije i Bosne i Hercegovine da pristupe u EU ističući da ne bi bilo u redu da proširenje EU-a prestane s datumom ulaska Hrvatske.

Izvor: croatian.cri.cn