Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Damir Eklić: kineske rukometašice su potencijalne i naporne, samo im nedostaju utakmice

Damir Eklić: kineske rukometašice su potencijalne i naporne, samo im nedostaju utakmice


Za pripremu Azijskih igara mladih u 2013. i Olimpijskih igara mladih u 2014., nova kineska juniorska rukometna ekipa je osnovana u gradu Changzhou, točnije u tamošnjem Olimpijskom centru. Changzhou je u kineskoj istočnoj pokrajini Jiangsu, udaljen oko 165 kilometara od Šangaja. Zapravo u Changzhou razvoj rukomet

Za pripremu Azijskih igara mladih u 2013. i Olimpijskih igara mladih u 2014., nova kineska juniorska rukometna ekipa je osnovana u gradu Changzhou, točnije u tamošnjem Olimpijskom centru.

Changzhou je u kineskoj istočnoj pokrajini Jiangsu, udaljen oko 165 kilometara od Šangaja. Zapravo u Changzhou razvoj rukometa ima jako dobru bazu. Početkom 2002. godine, prva ženska rukometna ekipa u povijest pokrajine Jiangsu je osnovana upravo u Changzhou.

Ova reprezentacija je više puta osvajala prva tri mjesta na državnom natjecanju. Godine 2010. postaje prvak u državnom ženskom rukometnom prvenstvu te 2011. godine osvaja prvo mjesto na svekineskim igrama gradova.

Osim toga, velik broj rukometašica iz Changzhoua je izabran u kinesku reprezentaciju. U Changzhou su također održali puno rukometnih natjecanja.

2011. Kineski rukometni savez, ured za sport u pokrajini Jiangsu i grad Changzhou potpisali su sporazum o osnivanju kineske ženske juniorske reprezentacije. U rujnu 2011. godine, Kina je osvojila drugo mjesto u Azijskom prvenstvu mladih u Kazahstanu, što predstavlja najbolji rezultat za kineski ženski rukomet u posljednih 10 godina.

Prošle je godine Hrvat Damir Eklić izbran za novoga trenera kineske juniorske reprezentacije. Početkom ovog mjeseca, gospodin Eklić je s reprezentacijom posjetio Peking.

Izvor: croatian.cri.cn