Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dačić: Ima prostora za intenziviranje saradnje sa Kinom


"Sa posebnim očekivanjima gledamo na bilateralnu ekonomsku saradnju sa Kinom", rekao je Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija potpisivanjem zajedničke izjave sa Kinom otvorila prostor za intenziviranje saradnje između dve zemlje. Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Dačić je u razgovoru sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom rekao da potpisivanje zajedničke izjave predstavlja i obavezu da se bilateralna saradnja konstantno obogaćuje i ispunjava novim sadržajima.

Susret Dačić - Li Manchang"Sa posebnim očekivanjima gledamo na bilateralnu ekonomsku saradnju sa Kinom", rekao je Dačić i izrazio zadovoljstvo zbog velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji na kojima su angažovane kineske kompanije.

Ukazano je i na velike mogućnosti saradnje u okviru mehanizma Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope, kao i kroz različite oblike aktivnosti u kineskoj globalnoj strategiji "Pojasa i puta", koja obuhvata više od 60 zemalja Azije, Bliskog istoka i Evrope.

U saopštenju je navedeno i da je u srdačnom razgovoru izraženo obostrano zadovoljstvo veoma uspešnom posetom predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji.

Ambasador Li Mančang je ministru Dačiću preneo pozdrave ministra spoljnih poslova Kine Vang Jia i ujedno izrazio zahvalnost na doprinosu koji su ministar Dačić i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dali u uspešnoj realizaciji posete kineskog predsednika.

Izvor: novosti.rs