Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dačić i Škrbić o Samitu Kine i lidera 16 zemalja u Beogradu

Dačić i Škrbić o Samitu Kine i lidera 16 zemalja u Beogradu


Ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem o pripremama za samit Kine i lidera 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će u decembru biti održan u Beogradu. Škrbić je poslije sastanka sa Dačićem rekao da je riječ o velikom i važnom skup

Ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem o pripremama za samit Kine i lidera 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će u decembru biti održan u Beogradu. Škrbić je poslije sastanka sa Dačićem rekao da je riječ o velikom i važnom skupu koji će pružiti priliku predstavnicima BiH za razgovor o važnim infrastrukturnim projektima.

"Neki od projekata sa kineskim partnerima već se uspješno realizuju, kao što su Termoelektrana `Stanari`, autoputevi, termoblok u Tuzli i drugi", rekao je Škrbić novinarima.

On je naveo da ga je Dačić obavijestio o jučerašnjem sastanku sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, na kojem je bilo riječi i o BiH.

"Na sastanku Dačićeva i Mogerinijeve u Briselu bilo je riječi o `berlinskom dokumentu` koji se odnosi na BiH. To je okvirni dokument, koji će sigurno biti dio aktivnosti koje će predstavnici institucija BiH, nakon konstituisanja vlasti, biti u prilici da provode u okviru evropskih integracija", rekao je Škrbić.

On je dodao da će na ovom dokumentu tek biti rađeno i da se očekuje od Srbije da bude podrška tim aktivnostima u relaciji sa svim institucijama u BiH.

Navodeći da je na sastanku bilo riječi o bilateralnoj saradnji Srbije i BiH, Škrbić je rekao da je za sve konkretnije aktivnosti preduslov formiranje vlasti na svim nivoima u BiH.

On je izrazio uvjerenje da će saradnja biti još intenzivnija, imajući u vidu obaveze koje Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma ima prema BiH.

Škrbić je prenio Dačiću da je u petak, 21. novembra godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma i da je to važan datum za sve u BiH, koji se u Republici Srpskoj obilježava kao praznik.

Izvor: rtrs.tv