Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dačić i Li: Odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi kineski ambasador u Beogradu Li Mančang složili su se danas da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou i da kontinuirano napreduju.Dačić, koji je primio u kurtoaznu posetu ambasadora Kine povodom stupanja na novu dužnost, istakao j

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi kineski ambasador u Beogradu Li Mančang složili su se danas da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou i da kontinuirano napreduju.

Dačić, koji je primio u kurtoaznu posetu ambasadora Kine povodom stupanja na novu dužnost, istakao je da su srpsko-kineski odnosi tradicionalno prijateljski i da ih obeležava međusobno poverenje i uvažavanje, te podrška u najvažnijim pitanjima od interesa za dve zemlje i dva naroda, navedeno je u saopštenju MSP.

Ti odnosi se, kako je ocenjeno u razgovoru, neprestano unapređuju na temelju uspostavljenog strateškog partnerstva i od ključnog je značaja nastaviti dalje jačanje političkog dijaloga i razmene poseta na najvišem nivou.
Ministar Dačić je zahvalio na značajnoj pomoći Vlade i građana Kine namenjene ublažavanju posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija daje punu podršku saradnji u okviru mehanizma Kina - zemlje centralne i istočne Evrope (CIEZ).

On je posebno ukazao na značaj zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata koji imaju i regionalni značaj, kao što su izgradnja autoputa Obrenovac-Ljig i modernizacija pruge Beograd - Budimpešta.

Ambasador Li je naglasio da Peking pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima i poručio da će tokom svog mandata nastojati da pruži pun doprinos unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti privrede, uključujući i kroz mehanizam saradnje Kine i 16 zemalja CIEZ.

Izvor: tanjug.rs