Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Cui Dživei najavio čarter letove iz Kine do Crne Gore

Cui Dživei najavio čarter letove iz Kine do Crne Gore


Boraveći u prvoj protokolarnoj posjeti Herceg Novom kineski ambasador u Crnoj Gori, Cui Dživei najavio je dolazak kineskih tur-operatora koji će razgovarati o realizaciji projekta uspostavljanja čarter letova od Kine do Crne Gore. Ambasador Cui Dživei sa saradnicima – prvim sekretarima Džang Djenbinom i Vang Ki

Boraveći u prvoj protokolarnoj posjeti Herceg Novom kineski ambasador u Crnoj Gori, Cui Dživei najavio je dolazak kineskih tur-operatora koji će razgovarati o realizaciji projekta uspostavljanja čarter letova od Kine do Crne Gore. Ambasador Cui Dživei sa saradnicima – prvim sekretarima Džang Djenbinom i Vang Kinsengom, razgovarao je sa predsjednicima opštine i Skupštine, Nikolom Gojkovićem i Andrijom Radmanom, kao i potpredsjednicima dr Tamarom Vujović i Draganom Jankovićem, prenosi Radio Jadran.

On je istakao da je Herceg-Novi veoma lijep grad i da mu je zadovoljstvo što je ovdje. Odnose između Crne Gore i Kine ocjenio je da su na visokom nivou. Saradnja je posljednjih godina intenzivirana i na lokalnom nivou i založio se za tri pravca.

Prvi je u oblasti turizma. Prema njegovim riječima jedan veliki kineski tur-operator namjerava da uspostavi čarter letove i dovede kineske turiste u Crnu Goru. Njihovi predstavnici će doći u Crnu Goru da o tome razgovaraju. Siguran je da će i Herceg Novi biti privlačan kineskim turistima.

Drugi aspekt saradnje moguć je u oblasti medicine. Kineski ambasador Cui Dživei smatra da bi mogla da se uspostavi saradnja Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu i institucija i stručnjaka za kinesku tradicionalnu medicinu, koja je veoma cijenjena u zapadnim zemljama. U maju će poznati kineski stručnjaci za tu oblast posjetiti Crnu Goru da bi vidjeli kakve su mogućnosti za saradnju. Tom prilikom bi mogli da posjete i Herceg Novi.

Treći prijedlog se odnosi na bratimljenje Herceg Novog sa nekim od kineskih gradova.

Predsjednik opštine Nikola Gojković je izrazio zadovoljstvo posjetom i namjerom kineskih prijatelja da Herceg Novi bude u turističkoj ponudi na velikom kineskom tržištu.

Predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman je istakao da Herceg Novi ima veliki turistički, investicioni i kulturni potencijal i da su to oblasti u kojima vidi prostor za saradnju. Smatra da je načelni dogovor oko bratimljenja Herceg Novog sa nekim od kineskih gradova postignut i očekuje da se predlog o tome uskoro nađe i pred lokalnim parlamentom.

Nakon posjete opštini kineski ambasador Cui Dživei sa saradnicima obišao je i Institut "Dr Simo Milošević".

Izvor: cdm.me