Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

CSEBA će pomoći u predstavljanju na kineskom tržištu

CSEBA će pomoći u predstavljanju na kineskom tržištu


KRAPINA - U sjedištu Krapinsko-zagorske županije održan je sastanak koordinacije šest sjeverozapadnih županija (Krapinsko - zagorske županije, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije) uz sudjelovanje predstavnice Zagorske razvojne agencije te CS

KRAPINA - U sjedištu Krapinsko-zagorske županije održan je sastanak koordinacije šest sjeverozapadnih županija (Krapinsko - zagorske županije, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije) uz sudjelovanje predstavnice Zagorske razvojne agencije te CSEBA-e (Chinese Southeast Europe Business Association).

CSEBA

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nedavno je iniciralo stvaranje klastera za proizvođače i gospodarstvenike koji bi proizvode plasirali na tržište Narodne Republike Kine odnosno Hong Konga i Šangaja. Sudionici sastanka pohvalili su inicijativu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a posebno suradnju šest županija i zajednički nastup.

Zamjenik Krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek rekao je da je dogovorena izrada kataloga u kojem će biti zastupljeno tridesetak tvrtki koje su spremne izaći na tržište NR Kine i to na kineskom i engleskom jeziku, a izradu kataloga koordinirat će Krapinsko – zagorska županija.

Predstavnici šest županija poseban su interes pokazali za med i najavili zajednički nastup medara za koje vjeruje da se količinom i kvalitetom mogu izboriti za mjesto na tržištu NR Kine. Osim toga, prilika leži i u plasmanu vina obzirom na to da Kinezi posljednjih godina sve više piju vino i postaju jedan od najvećih svjetskih potrošača. Poseban naglasak u aktivnosti bit će vezan uz marketing obzirom na to da su hrvatski proizvodi Kinezima potpuno nepoznati. Ministarstvo vanjskih poslova obećalo je da će financirati takve aktivnosti, rekli su predstavnici županija.

Predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Mario Rendulić istaknuo je važnost osobnih kontakata s potencijalnim kineskim investitorima te je u tom cilju predložio organizaciju dolaska veće skupine potencijalnih kineskih investitora u Hrvatsku.

- Postoji popis kineskih tvrtki koje žele investirati u ovoj regiji i treba ih pozvati u hrvatske županije, rekao je Rendulić.

Kao posebnu pogodnost Rendulić je istaknuo mogućnost korištenja europskih fondova što bi potencijalnim kineskim investitorima "pojeftinilo" investicije u Hrvatsku kao novu članicu Europske unije. Postoji interes kineskih kompanija za investiranje po načelu "joint venturea" i tu priliku sasvim sigurno treba iskoristiti, naglasio je Rendulić.

Izvor: seebiz.eu