Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti veći broj turista iz Kine

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti veći broj turista iz Kine


Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti veći broj turista iz Kine, istaknuto je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i delegacije iz Kine

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti veći broj turista iz Kine, istaknuto je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i delegacije iz Kine, koju je predvodio ambasador te zemlje u Crnoj Gori Cui Dživei. "Kina je zemlja velikih mogućnosti i očekujemo u narednom periodu više turista i novih investicija iz vaše zemlje. Smatram da postoji ozbiljan potencijal za unapređenje saradnje u tim oblastima, naročito imajući u vidu izuzetno dobar poslovni ambijent u Crnoj Gori, niske poreske stope, euro kao valutu i što je najvažnije istaći, Crna Gora je jedna od najbezbjednih zemalja u svijetu“, istakao je Gvozdenović.

 

Crnu Goru će u narednom periodu posjetiti veći broj turista iz Kine

 

Dživei je istakao da velike šanse vidi kada je riječ o unapređenju saradnje, kako u oblasti turizma, tako i u drugim oblastima.

"Na osnovu svega viđenog od strane ove delegacije, kao i delegacija koje su ranije posjećivale vašu zemlju, vjerujem da će u narednom periodu u Crnu Goru doći znatno veći broj turista i investicija iz Kine. Postoji veliki broj mogućnosti za saradnju i siguran sam da ćemo biti u prilici zajednički da realizujemo neku od novih inicijativa“, istakao je Dživei.

Današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici turističke privrede iz kineske Sichuan provincije i tri najveća tur operatora: Chengdu China Youth Travel Service, Sichuan China Travel Sice i Panda Tourism Group, koji su u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Sichuan provincija je veliki potencijal, tržiste od 100 miliona stanovnika i nekoliko miliona outbound turista. Pomenute kompanije imaju turističke pakete na svim kontinentima, a u poslednjih šest mjeseci počeli su sa realizacijom čarter letova iz glavnog grada Sichuana do Moskve i svom programu žele da pridruže i Crnu Goru.

Kao izazove za unapređenje saradnje u turizmu sagovornici vide uspostavljanje direktne avio linije, kao i fleksibilniji vizni režim za kineske državljane, te s tim u vezi dati su prijedlozi i razmotrene mogućnosti koji bi u narednom periodu dali konkretne rezultate.

"Kroz zanimljive prezentacije gosti iz Kine imali su priliku da se dodatno upoznaju sa ljepotama Crne Gore, od mosta na rijeci Tari, do primorskog regiona, kao i da više saznaju o projektima koji su realizovani i čija je realizacija u toku. Sagovornici su zaključili da su izuzetno ohrabreni današnjim sastankom, jer su otvorene konkretne teme, razmatrani potencijali za ulaganja, razvojne šanse i dati konkretni predlozi u cilju privlačenja većeg broja turista i investicija iz Kine", saopšteno je iz Ministarstva.

Izvor: cdm.me