Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Crnogorska plovidba u Kinu po još dva broda

PODGORICA - Kompanija Crnogorska plovidba je prošle godine bila veoma uspješna, a brodovi su bili uposleni iznad svjetskog prosjeka, rekao je predsjednik Odbora direktora, Miodrag Kršanac, i najavio dupliranje flote. On je rekao da su brodovi Akcionarskog društva Crnogorska plovidba i pored krize na globalnom pomo
Crnogorska plovidba u Kinu po još dva broda
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

PODGORICA - Kompanija Crnogorska plovidba je prošle godine bila veoma uspješna, a brodovi su bili uposleni iznad svjetskog prosjeka, rekao je predsjednik Odbora direktora, Miodrag Kršanac, i najavio dupliranje flote.

On je rekao da su brodovi Akcionarskog društva Crnogorska plovidba i pored krize na globalnom pomorskom tržištu uposleni su svakodnevno, i najavio posjetu Kini gdje bi sljedećeg mjeseca trebalo da se ugovori nabavka dva nova broda, prenosi MINA-business.

U floti kompanije sada se nalaze brodovi Kotor i 21. maj koji su izgrađeni u šangajskom brodogradilištu.

„Imamo dva broda i radimo na tome da flotu povećamo na četiri i nadamo se da će već idući mejsec početi pregovori u Kini", kaže Kršanac.

On je istakao da je kompanija u prošloj godini poslovala veoma uspješno i da su brodovi bili uposleni iznad svjetskog prosjeka.

„Slobodnog vrmena u čarteru nismo imali i nismo izgubili gotovo ni jedan dan. Svjetski standard je od 342 do 355, a mi smo imali maksimum od 364 dana", kazao je Kršanac.

On navodi i da su trenutno dnevni zakupi brodova za rasute terete tipa „hendisajz" i „balkarijer" od 5,2 do 5,4 hiljade američkih dolara.

„S obzirom na veliku krizu na svjetskom tržištu mi smo prezadovoljni jer su naši zaključeni jedan na 9,5 a drugi na 11 hiljada američkih dolara. Samo da se tako nastavi", rekao je Kršanac.

Kako je naveo najam za brod Kotor ističe iduće godine u januaru, a za 21. maj krajem septembra.

„Nadam se da ćemo ga ponovo zaključiti na godinu i nadam se da će se do tada i tržište popraviti", kaže Kršanac.

On je rekao da je Zakon o finansiranju stranaka pričinio problem kompaniji jer nekim od angažovanih radnika nije bilo moguće produžiti ugovor.

„Mi smo menadžment od 12 ljudi, ali moramo izdržati do kraja juna kako bi mogli opet raditi kako treba", kazao je Kršanac.

Prema njegovim riječima plate pomorcima su redovne i kreću se do preko sedam hiljada eura za zapovjednike.

„Svi članovi posade su iz Crne Gore, a u programu zapošljavanja mladih vodimo računa da to budu ljudi sa fakultetom . Imamo i kadete i asistente i maksimalnio radimo na tome da stvaramo svoj kadar, posebno mašinski koji je deficitaran", kazao je Kršanac.

Brod Kotor je trenutno u Paranagvi u Brazilu gdje iskrcava teret nakon čega nastavlja za Santos gdje će obaviti ukrcaj vjerovatno za neku od luka Mediterana.

Brod 21. maj je 16. maja u Poljskoj na iskrcaju fosfata ukrcanog u Egiptu, a nakon toga krca teret za Južnu Ameriku, vjervatno za Brazil.

Izvor: seebiz.eu