Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

CRNA GORA: Održan svečani prijem povodom Dana državnosti NR Kine

CRNA GORA: Održan svečani prijem povodom Dana državnosti NR Kine


PODGORICA, 30. rujna -- Zhi Zhaolin, kineski veleposlanik u Crnoj Gori i njegova supruga organizirali su svečani prijem povodom proslave 64. godišnjice osnivanja NR Kine. Svečanosti je prisustvovalo više od 200 gostiju, između ostalog i Vujica Lazović, potpredsjednik crnogorske Vlade i ministar za informacijsko

PODGORICA, 30. rujna -- Zhi Zhaolin, kineski veleposlanik u Crnoj Gori i njegova supruga organizirali su svečani prijem povodom proslave 64. godišnjice osnivanja NR Kine. Svečanosti je prisustvovalo više od 200 gostiju, između ostalog i Vujica Lazović, potpredsjednik crnogorske Vlade i ministar za informacijsko društvo i telekomunikacije, Igor Lukšić, ministar vanjskih poslova i europskih integracija, Rafet Husović, potpredsjednik Vlade, Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Branislav Mićunović, ministar kulture, Petar Ivanović, ministar poljoprivrede, Marija Vučinović, ministrica bez portfelja, Damir Davidović, glavni tajnik crnogorske Skupštine, Miomir Mugoša, podgorički gradonačelnik te Darko Pajović iz stranke Pozitivna Crna Gora. Uz njih tu su bili i visoki dužnosnici iz crnogorske skupštine, vlade, vojske, stranaka te izaslanici stranih zemalja u Crnoj Gori, koordinatori crnogorskih društva prijateljstva, predstavnici kineskih tvrtki i kineskih iseljenika.

Veleposlanik Zhi je u svom govoru objasnio značenje ''kineskog sna''. Istaknuo je kako je ovaj pojam osmislila nova generacija kineske vlade na čelu s predsjednikom Xi Jinpingom čiji je cilj ostvaranje blagostanja i revitalizacije zemlje te sreće kineskog naroda. Ostvarenje ''kineskog sna'' može promicati i mirni razvoj u svijetu te mnogim zemljama donijeti više prilika za razvoj kako bi bio ostvaren zajednički uspjeh. Kineski veleposlanik je izjavio kako je prošle godine postignut novi napredak u suradnji dviju zemalja koja se proširila na više novih područja. Istaknuo je kako kineska vlada i dalje želi širiti suradnju s Crnom Gorom.

Na svečanom prijemu vladala je ugodna atmosfera te su svi uzvanici čestitali 64. rođendan Kini hvaleći brzi razvoj gospodarstva u toj zemlji kao i politički princip kojeg Kina njeguje prema kojemu su sve zemlje, bez obzira na svoju veličinu, jednake. Visoki uzvanici su izrazili svoju nadu da će se suradnja Kine i Crne Gore ojačati na svim područjima što uključuje i ubrzanje pregovora o sklapanju ugovora i projektu autoceste koja bi spojila sjever i jug Crne Gore kako bi kineska investitori čim prije počeli s projektom. Taj projekt trebao bi biti najveća strana investicija u Crnoj Gori.

Izvor: croatian.cri.cn