Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Crna Gora i Kina ponosne na bogatu kulturu, prostor za saradnju širok


Zamjenik ministra kulture Kine Dong Vei u poseti Crnoj Gori

Crna Gora i Kina su izuzetno ponosne na bogatu kulturu i tradiciju, što otvara širok prostor za buduću saradnju, saopštio je zamjenik ministra kulture Kine Dong Vei, na kraju posjete tokom koje je sa saradnicima obišao institucije kulture na Cetinju, u Podgorici, Kotoru i Budvi. Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, kineska delegacije se, tokom posjete Narodnom muzeju Crne Gore, susrela sa direktorom Pavlom Pejovićem, koji ih je upoznao sa radom Muzeja i jedinica koje se u njegovom sastavu nalaze, te istakao da bogate muzejske kolekcije Narodnog muzeja objedinjuju najznačajnije tragove crnogorske istorije.

Ministarstvo kulture NR Kine u poseti Crnoj GoriPredstavnicima Ministarstva kulture Kine prezentovane su zbirke posvećene bogatom kulturno-istorijskom nasljeđu Crne Gore, ali i savremenoj umjetničkoj sceni. 

Kako se ističe u saopštenju, njihov boravak u Podgorici obilježila je posjeta Kulturno informativnom centru "Budo Tomović", u kom je KUD "Stanko Dragojević" predstavio gostima tradicionalne crnogorske folklorne igre.

Posebno interesovanje izazvala je posjeta Prirodnom i kulturno-istorijskom području Kotora koje se nalazi pod zaštitom UNESCO, a gdje su gosti bili u prilici da obiđu i Perast, te posjete Pomorski muzej Crne Gore koji čuva bogate zbirke posvećene crnogorskom pomorskom nasljeđu.

Vei je tom prilikom istakao da bogato kulturno nasljeđe Crne Gore i izuzetne prirodne ljepote daju velike mogućnosti za razvoj turizma, a time i ekonomski napredak cijele zemlje.

U okviru posjete Budvi organizovan je obilazak JU Muzeji i galerije Budva i njenih arheoloških i etnografskih zbirki.

Izvor: cdm.me