Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Crna Gora gradi trgovinsku flotu uz kinesku pomoć

Crna Gora gradi trgovinsku flotu uz kinesku pomoć


PODGORICA, 6.prosinca (Xinhua) -- Crna Gora namjerava obnoviti svoju trgovinsku flotu uz kinesku pomoć, rekao je domaći premijer Milo Djukanović u razgovoru sa Xinhua , dan nakon započinjanja svojeg sedmog mandata. "Ovi brodovi ne samo da će otplatiti cijenu svoje izgradnje, veće će osigurati izgradnju buduć

PODGORICA, 6.prosinca (Xinhua) -- Crna Gora namjerava obnoviti svoju trgovinsku flotu uz kinesku pomoć, rekao je domaći premijer Milo Djukanović u razgovoru sa Xinhua , dan nakon započinjanja svojeg sedmog mandata.

"Ovi brodovi ne samo da će otplatiti cijenu svoje izgradnje, veće će osigurati izgradnju budućih brodova kako bi doskora posve modernizirali crnogorsku trgovinsku flotu," rekao je Djukanović.

Iako Crnogorci imaju dugu tradiciju pomorstva, trgovinsku flotu posjeduju tek odnedavno.

Zbog sankcija UN-a ranih 1990tih , crnogorska flota je polako nestajala zarobljena u stranim lukama dok nije potpuno nestala.

Prije par mjeseci Crna Gora je preuzela dva broda iz šangajskog brodogradilišta, koja sad plove pod njezinom zastavom.

"Prezadovoljni smo realizacijom ovog projekta, i namjeravamo ga proširiti. Krediti koje nam je omogućila kineska strana bili su jako povoljni, i svi rokovi su ispoštivani," rekao je Djukanović.

Ovim projektom se nastoji oživiti crnogorsku tradiciju. " Budući smo dobili ova dva broda u dogovoreno vrijeme, sada pregovaramo za nova dva broda koja će se graditi u kineskim brodogradilištima."

Izvor: croatian.cri.cn