Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ceo svet se otima za turiste iz Kine

Ceo svet se otima za turiste iz Kine


Vang Jang, kineski vicepremijer, ukorio je svoje sunarodnike zbog necivilizovanog ponašanja na turističkim putovanjima u inostranstvo, zamerivši im da urušavaju ugled Kine preglasnom pričom, pljuvanjem i urezivanjem imena na spomenicima. Međutim, veći deo turističkog sveta ne mari za ove kritike i priželjkuj

Vang Jang, kineski vicepremijer, ukorio je svoje sunarodnike zbog necivilizovanog ponašanja na turističkim putovanjima u inostranstvo, zamerivši im da urušavaju ugled Kine preglasnom pričom, pljuvanjem i urezivanjem imena na spomenicima. Međutim, veći deo turističkog sveta ne mari za ove kritike i priželjkuje kineske turiste. U zapadnom svetu pritisnutom recesijom kineski turisti su više nego dobrodošli, pošto su postali najveće trošadžije na globalnom nivou. Iako prosečan kineski turista troši manje od zapadnjaka, ukupna suma koju Kinezi ostavljaju na putovanjima najveća je na svetu.

Kineski turisti su sa oko 80 milijardi evra potrošenih u inostranstvu u 2012. prvi put prestigli do sada neprikosnovene Nemce i Amerikance. Nagli razvoj Kine u poslednje dve decenije uticao je na stvaranje klase imućnih, koji bez problema sebi mogu da priušte šoping bilo gde u svetu.


Samo prošle godine novac koji su kineski turisti ostavili u inostranstvu uvećan je za 41 odsto, pa nije čudo da sada svi u svetu žele deo tog kolača. Britanska vlada našla se pod pritiskom trgovaca s londonskog Vest Enda koji traže da se kineskim turistima omogući brža procedura za dobijanje viza, tvrdeći da zbog birokratije i činjenice da Velika Britanija nije u šengenskom sporazumu država na godišnjem nivou gubi više od 1,4 milijarde evra.


Čak i u prebogatom Dubaiju prihod od kineskih turista postaje jedan od prioriteta. U 2012. hoteli u Dubaiju ugostili su 300.000 Kineza, 26 odsto više nego godinu dana pre.

Na poslednjem dočeku Nove godine u svetski poznatom hotelu „Burdž el Arab“, koji ima sedam zvezdica, više od 60 odsto gostiju bilo je iz Kine.


- Kina je tržište budućnosti za Dubai i mi imamo puno razloga da verujemo da će ovaj trend biti nastavljen - kaže Helal Said Almari, generalni direktor Turističkog i trgovinskog marketinga Dubaija.

Na odmor na nemački autoput!
Nemačka je jedina država iz razvijenog dela sveta koja i dalje nema ograničenje brzine na autoputevima. Na čak 60 odsto nemačkih autoputeva vozač može da razvije onoliku brzinu koliku njegov automobil može da izdrži, što privlači bogate Kineze kojima tako nešto nije dopušteno u otadžbini. Turističke agencije, poput kineske „Kaisa travel“, biznismenima iz Pekinga i Šangaja omogućavaju da se za nekoliko hiljada evra odmaraju jureći bez ograničenja u „mercedesima“ i „beemveima“, pri čemu se biraju manje frekventne deonice autoputa.

Izvor: blic.rs