Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Časopis Hrvatske redakcije China Radio Internationala dospio u Dalmaciju

Zlatni feniks ''poletio'' do Šibenika Časopis Hrvatske redakcije China radio Internationala dospio je prošloga tjedna i do Dalmacije. Naime, stanovnici Šibenika imali su priliku, prvi u toj regiji, prolistati ''Zlatni feniks'' koji se tiska na hrvatskom jeziku te se bavi temama o Kini i odnosima između Kine i H
Časopis Hrvatske redakcije China Radio Internationala dospio u Dalmaciju
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Zlatni feniks ''poletio'' do Šibenika

Časopis Hrvatske redakcije China radio Internationala dospio je prošloga tjedna i do Dalmacije. Naime, stanovnici Šibenika imali su priliku, prvi u toj regiji, prolistati ''Zlatni feniks'' koji se tiska na hrvatskom jeziku te se bavi temama o Kini i odnosima između Kine i Hrvatske. Navedeni časopis izdaje se od 2011. godine i jedna je od medijskih platformi preko kojih djeluje Hrvatska redakcija CRI-ja. Časopis koji izlazi kao dvomjesečnik dosada se besplatno dijelio u Zagrebu i Osijeku.

Svojim sletom u Dalmaciju ova redakcija nastavila je sa planovima i željama da časopis dospije u ruke što više Hrvata koji bi se na taj način još bolje i iz prve ruke upoznali s Kinom i onim što ona nudi.

''Zlatni feniks'' je izazvao mnogo pažnje u Šibeniku, turističkom centru čije je spomenike kulture prepoznao i sam UNESCO, kao i brojni turisti iz Kine koji ga svake godine posjećuju u sve većem broju. Časopis Hrvatske redakcije tako je dospio i u ruke samog gradonačelnika Željka Burića te njegovih zamjenika Danijela Milete i Nikice Penđera. Pročelnica ureda gradonačelnika, gđa. Ana Gojanović-Rakić, fotografirala je primopredaju časopisa, te nam poslala odgovor i zahvalu šibenskog gradonačelnika koja je kasnije i objavljena na službenim stranicama grada Šibenika (www.sibenik.hr). Gradonačelnik nam je tim putem i predstavio planove šibenske Turističke zajednice u vidu predstavljanja na velikom i veoma značajnom kineskom tržištu.

Časopis Hrvatske redakcije CRI-ja našao se i na izložbenim policama Turističke zajednice Šibenik. Tamo ga je svečano postavio sam ravnatelj Dino Karađole koji se od srca zahvalio na ovoj gesti u nadi da će suradnja Hrvatske i hrvatskih turističkih centara sa Kinom u budućnosti biti još veća.

Kineski časopis na hrvatskom jeziku svoje je mjesto našao i na policama Gradske knjižnice Jurja Šižgorića i Šibenskog kazališta. Važno je napomenuti kako je navedena knjižnica veoma prometno mjesto koje se nalazi u samom centru grada i dnevno njome prođe veliki broj ljudi. Mnogi od njih dolaze i kako bi pročitali dnevne novine, prolistali časopise i magazine, a od sada će biti u mogućnosti svaka dva mjeseca prolistati i ''Zlatni feniks''. U Gradskoj knjižnici časopis su primile Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu i glavna knjižničarka Karmen Krnčević.

U Šibenskom kazalištu časopis su sa svojim zaposlenicima prelistale i ravnateljica kazališta Nera Gojanović-Kljajić te Maja Trlaja, ravnateljica Međunarodnog dječjeg festivala.

Časopis je ''prošetao'' i Festivalom dalmatinske šansone te su ga imali prilike vidjeti čitavo umjetničko i stručno vodstvo festivala te poznata glazbena lica iz Hrvatske poput Nine Badrić, Nene Belana i Marija Huljeva.

Ponosni smo što naša redakcija napreduje u ovom pogledu i veselimo se budućim suradnjama, prijateljstvima, prijedlozima i sugestijama.

Izvor: croatian.cri.cn