Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bred Pit izazvao ludnicu u Kini

Bred Pit izazvao ludnicu u Kini


U ponedeljak (7. 1) u podne po lokalnom vremenu, Bred Pit se pridružio mikrobloging sajtu Sina Weibo (kineskoj verziji Twittera) i postavio kratku poruku, ovorenu za razna tumačenja, baš kao što je i ona koju izgovara u reklami za Chanel No.5. „Istina je. Da, dolazim...” napisao je Pit na svom nalogu. Ove re

U ponedeljak (7. 1) u podne po lokalnom vremenu, Bred Pit se pridružio mikrobloging sajtu Sina Weibo (kineskoj verziji Twittera) i postavio kratku poruku, ovorenu za razna tumačenja, baš kao što je i ona koju izgovara u reklami za Chanel No.5. „Istina je. Da, dolazim...” napisao je Pit na svom nalogu.

Ove reči su izazvale pravu ludnicu u Kini. Za samo nekoliko časova Pitov profil je imao 101.000 pratilaca, preko 30.000 retwteetova i više od 13.000 komentara na društvenoj mreži sa preko 400 miliona registrovanih korisnika.

Budući da je Kina sve unosnije filmsko tržište, pojavljivanje holivudskih zvezda u Pekingu ili Šangaju postala je uobičajena stvar. Kijanu Rivs je viđen kako cunja uličicama Pekinga, a Gvinet Paltrou se popela na binu da peva u jednom noćnm klubu.

Ali Pit nikad nije bio u Kini jer mu je zabranjen ulazak u zemlju od kada je 1997. snimio film „Sedam godina na Tibetu” u kome je igrao austrijskog učitelja mladog Dalaj Lame. U to vreme kinesko ministrastvo spoljnih poslova je kritikovalo pristrasnost filma u kome je 14. dalaj lama prikazan u pozitivnom a kineski vojnici na Tibetu u negatvnom svetlu.

Pit se tako našao u društvu Ričarda Gira, Martina Skorsezea i Harisona Forda, poznatih simpatizera Dalaj Lame.

Još zvanično nije potvrđeno da li Bred stvarno stiže u Kinu, ali nagađa se da će, ako do posete dođe, ona veovatno imati veze sa modom. Pit je, naime, ambasador francuske modne kuće Chanel.

Reditelj filma „Sedam godina na Tibetu”, Žan-Žak Ano takođe je svojevremeno bio na crnoj listi kod kineskih vlasti, ali je prošle godine ljubazno dočekan u Šangaju gde je predsedavao žirijem na međunarodnom filmskom festivalu.

Izvor: B92.net