Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Branislav Mićunović: Kina otvorenog srca prihvata druge narode


Ministra kulture Crne Gore Branislav Mićunović je juče doputovao u posetu Kini, gde je danas održan Forum ministara kulture Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Ministar Mićunović se juče, odmah po dolasku, susreo sa svojim domaćinom, ministrom kulture Kine Cai Vuom, sa kojim je imao srdačne i prijate

Ministra kulture Crne Gore Branislav Mićunović je juče doputovao u posetu Kini, gde je danas održan Forum ministara kulture Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Ministar Mićunović se juče, odmah po dolasku, susreo sa svojim domaćinom, ministrom kulture Kine Cai Vuom, sa kojim je imao srdačne i prijateljske razgovore.

O Forumu ministara kulture koji je danas završen u Pekingu, ministar Mićunović je rekao:

''Kinezi ne žele da samo šire svoju kulturu i upoznaju svijet sa svojom kulturom, nego otvorenog srca i otvorenih vrata njihove zemlje prihvataju druge. Mi u Crnoj Gori smo se u to bezbroj puta uvjerili. Ja imam vrlo dobru komunikaciju sa gospodinom ministrom Cai Vuom, sa kojim sam 2009. godine potpisao ugovor o saradnji. Naše prijateljstvo je od tada očigledno i realizovani su brojni projekti. Evo, ja sam danas tokom svog izlaganja na forumu prisutne upoznao sa tri internacionalna projekta koji bi u Crnoj Gori mogli biti zanimljivi za sve učesnike ovoga projekta, pa i za samu Kinu.'' Projekti koje je pomenuo ministar Mićunović su ''Marina Abramović komjuniti centar Obod Cetinje'', Dom revolucije u Nikšiću i Muzički centar. On je istakao da je Crna Gora predložila Kini otvaranje Kineskog kulturnog centra u Crnoj Gori.

Izvor: serbian.cri.cn