Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Brajović u Kini: Akcenat na dionicu autoputa Bar-Boljare

Brajović u Kini: Akcenat na dionicu autoputa Bar-Boljare


Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović učestvovaće na Međunarodnom forumu posvećenom ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo koji počinje sjutra u kineskom gradu Makao. Međunarodni forum posvećen ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo (International Infrastructure Investment and Construct

Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović učestvovaće na Međunarodnom forumu posvećenom ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo koji počinje sjutra u kineskom gradu Makao.

Međunarodni forum posvećen ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo (International Infrastructure Investment and Construction Forum) osnovala je 2010. godine kineska građevinska asocijacija sa odobrenjem kineskog Ministarstva trgovine.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da forum služi kao važna platforma za razmjenu informacija, znanja, prakse, istraživanje mogućnosti za saradnju.

Forum, koji traje dva dana, uspješno je organizovan prethodne četiri godine u Pekingu i Makau i privukao je više od pet hiljada delegata iz skoro 100 zemalja i međunarodnih organizacija.

Prerastao je u vodeći globalni događaj međunarodne građevinske i infrastrukturne industrije.

"Crna Gora i Kina ostvaruju uspješnu saradnju u oblasti infrastrukture, a forum će biti dobra prilika za podsticanje i unaprijeđenje te saradnje. U okviru petog foruma biće organizovan niz programa, uključujući i seminar koji će biti posvećen modelima finansiranja infrastrukture, kao i dijalog između ministara i privrednika, predstavljanje projekta i druge aktivnosti", kazali su iz Ministarstva.

Crnogorska delegacija će, kako se dodaje, poseban akcenat staviti na saradnju na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, od Podgorice do Mateševa, na mogućoj saradnji u oblasti željezničke infrastrukture, unaprijeđenju saradnje u oblasti pomorstva.

Forum organizuje kinesko Ministarstvo trgovine i Kineska građevinska asocijacija (China International Contractors Association).

Izvor: vijesti.me