Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Brajović: Saradnja sa Poly grupom je prilika da kompanije iz Kine pokažu kapacitete i ozbiljnost


Sastanak predstavnika Poly kompanije sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Ivanom Brajovićem

Kineska Poly grupa je veoma zainteresovana da iskoristi iskustvo i znanje u razvoju saobraćajne mreže po modelu privatno-javnog partnerstva, saopšteno je na sastanku predstavnika te kompanije sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Ivanom Brajovićem. On se sastao sa delegacijom Poly grupe na čelu sa pomoćnikom direktora Odsjeka za investicije Barbarom Xu, čiji je zadatak da pripremi detaljan izvještaj o mogućnostima za buduću saradnju.

Poly group na sastanku sa ministrom Brajevićem“Posjeta te delegacije uslijedila je nakon razgovora u decembru prošle godine sa predsjednikom te korporacije Wang Lin-om”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Brajović je rekao da potencijalna saradnja sa kineskom Poly grupom predstavlja dobru priliku da kompanije iz Kine pokažu svoje kapacitete i ozbiljnost, što može biti odskočna daska za širenje na tržišta zemalja Evropske unije (EU).

Brajović je podsjetio da su do sada imali uspješnu saradnju sa Poly grupom i to prilikom nabavke brodova za crnogorske brodarske kompanije.

On je predstavio najveće infrastrukturne projekte koji mogu biti interesantni za sve potencijalne investitore, kao što su preostale dionice autoputa Bar-Boljare, jadransko-jonski autoput i rehabilitacija željezničke pruge Bar - Vrbnica, na granici sa Srbijom.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi i o dinamici radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac-Uvač-Mateševo, kao i procesu pregovora sa kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC) i kineskom Exim bankom, uslovima kredita.

Brajović je naveo da se tokom ove godine očekuje pun intenzitet radova na terenu, a iz kompanije CRBC su saopštili da će tako i biti.

“Takođe je bilo riječi o jadransko-jonskom autoputu od kojeg se očekuje značajno poboljšanje realizacije i putničkog i teretnog saobraćaja duž jadranske obale, naročito tokom ljetnje turističke sezone. Taj autoput prostire se kroz sedam zemalja, od Italije do Grčke”, rekli su iz Ministarstva.

Brajović je rekao da je, kada je u pitanju željeznički pravac Bar-Vrbnica, već rehabilitovano 32 odsto te pruge, a od aprila i Srbija kreće u rekonstrukciju dijela pruge na svojoj teritoriji.

Izvor: vijesti.me