Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bora Milutinović još jednom poveo kinesku reprezentaciju

Bora Milutinović još jednom poveo kinesku reprezentaciju


Srpski trener Bora Milutinović Milu još jednom je preuzeo ulogu selektora kineskog nacionalnog tima. Milutinović je u subotu poveo ekipu kineskih veterana protiv slavnog brazilskog tima, u kome su se zajedno našli Ronaldo, Zinho, Aldair, Bebeto i drugi. Prijateljska utakmica je održana na olimpijskom stadionu

Srpski trener Bora Milutinović Milu još jednom je preuzeo ulogu selektora kineskog nacionalnog tima. Milutinović je u subotu poveo ekipu kineskih veterana protiv slavnog brazilskog tima, u kome su se zajedno našli Ronaldo, Zinho, Aldair, Bebeto i drugi.

Prijateljska utakmica je održana na olimpijskom stadionu „Ptičje gnezdo" u Pekingu, a brazilski tim je na kraju pobedio sa 2:1.

Susret fudbalskih veterana je organizovan kako bi se podsetilo na najveći uspeh kineskog fudbala 2002. godine, učešće na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Kinesku reprezentaciju tada je predvodio upravo Milutinović, a Brazil je iste godine osvojio šampionat.

Milutinović, u Kini poznat kao Milu, je nakon utakmice prokomentarisao sadašnje stanje u kineskom fudbalu.

„Gledao sam veliki broj utakmica Kineske super lige i smatram da ima mnogo dobrih igrača, koji iz nekog razloga nisu u državnoj reprezentaciji. Ali i sa ovim igračima, koji sada igraju za nacionalnu ekipu rezultat ne bi smeo da bude ovako loš", istakao je Milutinović.

Srpski trener je naglasio da iako voli Kinu ne planira da ponovo pruzme kinesku reprezentaciju, ali da će uvek pružati pomoć i podršku Kini.

Milutinović trenutno u Kataru radi kao specijalni savetnik fudbalske asocije za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se 2022. godine održati u toj zemlji. Bora je i jedan o d najzaslužnijih što je Katar dobio pravo da organizuje Svetsko prvenstvo 2022.

Izvor: serbain.cri.cn