Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bogata kineska provicnija želi ulagati u Splitsko-dalmatinsku županiju

Bogata kineska provicnija želi ulagati u Splitsko-dalmatinsku županiju


U dvorani Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinski župan primio je predstavnike kineske pokrajine Guangdong zbog uspostave prijateljskih odnosa kao i gospodarske, kulturne i turističke suradnje.

Predstavnici jedne od najbogatijih industrijskih kineskih pokrajina Guangdong, usmenim su putem pozvali župana Ževrnju na sajam "Put svile" i obvezali se platiti putne troškove. U dvorani Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinski župan primio je predstavnike kineske pokrajine Guangdong zbog uspostave prijateljskih odnosa kao i gospodarske, kulturne i turističke suradnje. Splitsko-dalmatinski župan primio je predstavnike kineske pokrajine GuangdongNa sastanku su sudjelovali župan SDŽ Zlatko Ževrnja, dožupan Ante Šošić, Anđelko Katavić, Vicencije Biuk, Tomislav Đonlić, Stipe Čogelja i direktor TZ SDŽ Joško Stella sa strane Splitsko-dalmatinske županije. Od kineskih predstavnika bili su Liu Xiaojie, Yu Weihua, Wu Subing, Wu Min, Dong Yan, te Wang Shuchi.
U izjavi za medije, zamjenica glavnog tajnika Guangdong pokrajine gđa Wu Subing rekla je kako joj je drago što je u Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, te se zahvaljuje na prijemu župana Ževrnje i nada suradnji kineske pokrajine i najveće hrvatske županije.

- Jako nam je drago što smo pozvani u Split i Splitsko-dalmatinsku županiju u koju nas je župan Ževrnja pozvao zbog uspostave suradnje naše regije i vaše županije. Naš kolega je posjetio SDŽ kroz mjesec travanj i potpisao je jedan memorandum o suradnji. Mi smo došli osobno jer želimo pojačati suradnju i prijateljstvo. Kroz dva, tri dana što smo posjetili Hrvatsku, osjetili smo ljepote hrvatske prirode kao i ljubaznost ljudi i stoga sam zahvalna. Želimo ovim putem pozvati župana da dođe na sajam "Put svile" u našu pokrajinu koji će se održati krajem 10. i početkom 11. mjeseca - rekla je zamjenica glavnog tajnika pokrajine Wu Subing.

Mogućnost gospodarske suradnje

Na kraju se ponovno zahvalila županu Ževrnji na ljubaznosti i rekla je kako im je iskreni cilj trajanje Splita i Splitsko-dalmatinske županije s pokrajinom Guangdong, također se zahvalila medijima i zaželila svima dug i sretan život. 

Župan Ževrnja je istaknuo kako se radi o jednoj od najrazvijenijih industrijskih provincija i da postoji velika mogućnost kineskog ulaganja u SDŽ od strane nekih najpoduzetnijih kineskih ulagača.

- Ovaj sastanak je nastavak sastanka kojeg smo imali 16. travnja ove godine kad smo imali memorandum o razumijevanju između SDŽ i jedne od najrazvijenijih gospodarskih provincija u Kini. Provincija Guangdong ima tisuću milijardi i osamdeset milijuna dolara izvoza, a gotovo tisuću milijardi dolara uvoza. Ujedno je ta provincija industrijski jedna od najjačih i najrazvijenijih kineskih provincija. Tu vidimo jednu veliku mogućnost i gospodarske suradnje, a isto tako ulaganje njihovih poduzetnika ovdje u našoj županiji - istaknuo je župan Ževrnja.

Naveo je kako je županija prezentirala sve svoje potencijale, od turističkih pa sve do 11 gospodarskih zona koje su spremne već sutra primiti investitore. Također govori kako im je Hrvatska zanimljiva zbog robe koja dolazi iz Kine, jer preko hrvatskih luka skraćuju putovanje na europsko tržište za nekih 5 do 6 dana. Za kraj je rekao da je veoma interesantno što je dobio poziv na sajam "Put svile" i da će pokušat sa suradnicima otići na sajam.

 

Izvor: dalmacijanews.hr