Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bjelogrlić za CRI: Očekujem prikazivanje i drugog nastavka „Montevidea" u Kini


U emisiji „Najbolji filmovi" na Centralnoj kineskoj televiziji (CCTV6) prikazan je film „Montevideo" Dragana Bjelogrlića i pretpostavlja se da ga je videlo nekoliko desetina miliona ljudi. Bjelogrlić za Kineski međunarodni radio govori o tome koliko mu lično znači emitovanje njegovog filma u najmnogoljudnijo

U emisiji „Najbolji filmovi" na Centralnoj kineskoj televiziji (CCTV6) prikazan je film „Montevideo" Dragana Bjelogrlića i pretpostavlja se da ga je videlo nekoliko desetina miliona ljudi. Bjelogrlić za Kineski međunarodni radio govori o tome koliko mu lično znači emitovanje njegovog filma u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i šta publika može da očekuje od drugog dela filma „Montevideo, vidimo se".

- Mislim da nema potrebe da ističem koliko to znači i autorima iz mnogo većih sredina i država nego što je Srbija. Mislim da svaki filmski stvaralac, umetnik sanja da njegovo delo komunicira sa što više ljudi a naročito sa drugim, udaljenim civilizacijama kao što je Kina, rekao je Bjelogrlić na početku razgovora za Kineski međunarodni radio.

Dokle se stiglo sa radom na drugom delu „Montevidea"?

-Snimanje je završeno, a upravo završavamo i montažu. Premijera u Srbiji će biti krajem oktobra. A nadam se da će sada biti premijera i u Kini, nakon uspešnog prikazivanja „Montevidea" na CCTV-ju 6.

Koliko će se drugi deo po stavu razlikovati od prvog?

-Svakako će biti različit u odnosu na prvi deo. Priča je potpuno drugačija, celokupna radnja se događa u Urugvaju, bavi se prvim svetskim prvenstvom. Biće možda malo više fudbala nego u prvom delu. Ali mislim da će osnovna emocija i neki osnovni autorski rukopis naslanjati se na prvi deo.

Prvi deo filma bio je najgledaniji u Srbiji i regionu i stigao je do Kine. Da li imate strepnje pred premijeru drugog dela?

-Imam, naravno, kada uradite nešto tako uspešno uvek je teško napraviti nastavak. Posebno pošto „Montevideo" dve godine od prikazivanja i dalje ima uspeha i stalno se nižu neka nova priznanja i to je velika obaveza. Ipak, trudio sam se da drugi deo „Montevideo, vidimo se" napravim tako da bude zasebna priča, i da nju može da prati gledalac koji nije gledao prvi deo filma.

Izvor: serbain.cri.cn