Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bivši predsjednik Slovenije Danilo Turk izabran u kineski think-tank

Bivši predsjednik Slovenije Danilo Turk izabran u kineski think-tank


Bivši slovenski predsjednik Danilo Turk je danas primio poziv Kineskog narodnog Sveučilišta za učlanjenje u kineski think-tank te je time postao prvi državni čelnik u toj organizaciji

Bivši slovenski predsjednik Danilo Turk je danas primio poziv Kineskog narodnog Sveučilišta za učlanjenje u kineski think-tank te je time postao prvi državni čelnik u toj organizaciji.

 

Danilo Turk izabran u kineski think-tankDanilo Turk je rođen 1952. godine, poznat je u svijetu kao političar, diplomat, stručnjak za zakonodavstvo i međunarodno upravljanje. 1992. je postao prvi slovenski predstavnik u OUN-u te je dva puta bio predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a. Od 2000. je bio pomoćnik generalnog tajnika OUN-a. Izabran je za slovenskog predsjednika 2007. godine, a sada se smatra najboljim kandidatom za generalnog tajnika OUN-a u 2017.

Danilo Turk je s radošću primio poziv za istraživača. Održao je govor na temu "Kina i EU u velikoj promjeni svijeta". Izjavio je kako voljan dati svoj umne sposobnosti kineskim reformama i razvoju. Kako se saznaje, u Kinu ću uskoro doputovati kako bi pomagao u obuci stručnjaka u okviru kineskog think-tanka te će također sudjelovati u projektu istraživanje politike "Jedan Pojas, jedan Put".

Izvor: croatian.cri.cn