Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bivši ministar Dragan Primorac u Kini se susreo s kineskim stručnjacima i gospodarstvenicima

Na poziv Chen Guoqianga, jednog od vodećih kineskih političara i generalnog skeretara KP kineske provincije Shaanxi, prof.dr. Dragan Primorac boravi u Kini. Provincija Shaanxi s više od 40 milijuna žitelja i BDP-om većim od 300 milijardi dolara posebno skrbi o razvoju sektora obrazovanja, znanosti i zdravstva i to su bile ključne teme bilateralnih razgovora.Zbog iznimno brzog gospodarskog rasta provincija je nedavno zaposlila 46 vodećih poslovnih ljudi svijeta koji se nalaze na popisu World Top 500 Enteprizes, kako bi pripremili razvoj slijedećeg investicijskog ciklusa.

Dragan Primorac u KiniKineski stručnjaci su se posebno zanimali za model personalizirane medicine koji upravo uvodi hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina, a čiji je predsjednik Upravnog vijeća Dragan Primorac. Suočeni s pojačanim sigurnosnim prijetnjama posebno se razgovaralo na temu novih forenzičkih tehnologija u svrhu prevencije i otkrivanja globalnih terorističkih i bioterorističkih prijetnji.

Kineske gospodarstvenike je najviše zanimalo političko i invsticijsko okružje u Hrvatskoj nakon upravo održanih parlamentarnih izbora. Tijekom boravka Dragan Primorac je održao predavanje, nakon čega se susreo i s ostalim čelnicima Provincije. Završno, tijekom svečane ceremonije Prof. Wang Shuguo-m predsjednik Sveučilišta Jiaotong, jednog od najvećih kineskih Sveučilišta prof.dr.Primorcu je zbog njegovih dosadašnjih zasluga u razvoju svjetske znanosti uručio odluku o izboru u profesora Sveučilišta Jiaotong. Ceremoniji je nazočio i vodeći američki forenzičar i bliski suradnik prof. Primorca, prof. Henry Lee u čiju čast kineske vlasti ovih dana otvaraju muzej “Dr. Henry Lee”.

 

Izvor: jutarnji.hr