Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bill Gates: Kineske inovacije će koristiti svijetu

Bill Gates: Kineske inovacije će koristiti svijetu


Osnivač Microsofta Bill Gates, pohvalio je kineska znastvena dostignuća koja pomažu Africi i drugim nerazvijenim nacijama u borbi protiv epidemija, gladi i siromaštva. Gatesov komentar uslijedio je na Boao forumu za Aziju koji se održava u kineskoj otočnoj pokrajini Hainan. "Kad pogledamo nedavnu kinesku povi

Osnivač Microsofta Bill Gates, pohvalio je kineska znastvena dostignuća koja pomažu Africi i drugim nerazvijenim nacijama u borbi protiv epidemija, gladi i siromaštva.

Gatesov komentar uslijedio je na Boao forumu za Aziju koji se održava u kineskoj otočnoj pokrajini Hainan.

"Kad pogledamo nedavnu kinesku povijest , uviđamo da je samo u proteklih dvadeset godina njezina produktivnost imala neprekidni rast od 2.6 posto godišnje, s povećanjem primanja poljoprivrednika od 15 puta, što je doista zadivljujuće, pravo čudo."

Gates je istaknuo da je 600 milijuna građana Kine uslijed tri desetljeća tehnološkog razvoja uspjelo popeti se iznad granice siromaštva.

Gatesova fondacija inače surađuje s kineskom vladom i institucijama u istraživanju kontrole epidemije i na području agronomije.

Osnivač Microsofta također je pozdravio vodeću ulogu Kine u poučavanju drugih zemalja o načinima borbe protiv istrebljenje epidemija , poput dječje paralize .

Gates također vjeruje da kineske inovacije na području povećanja poljoprivrednih prinosa mogu uvelike pomoći Africi u borbi protiv gladi.

Njegova fondacija zajedno s Kineskim poljoprivrednim centrom za istraživanje radi na istraživanju visokoprinosnih vrsta žitarica, kojima je moguće povećati prinose na manjim poljoprivrednim imanjima i do 20 posto.

Gates je također pozvao kineske poduzetnike da jednakim vještinama i disciplinom koje su pokazali na tržištu doprinesu smanjenju siromaštva.

Izvor: croatian.cri.cn