Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

BiH manekenka na naslovnici najtiražnijeg kineskog časopisa "Carnival"


Poznata bosanskohercegovačka manekenka, model i glumica Dajana Vrećo prihvatila je ponudu najveće modne agencije iz Kine “Modelline” te već više od mjesec živi u Pekingu.

Poznata bosanskohercegovačka manekenka, model i glumica Dajana Vrećo prihvatila je ponudu najveće modne agencije iz Kine “Modelline” te već više od mjesec živi u Pekingu.

Studio i fotograf

Vrećo je u razgovoru za “Dnevni avaz” uporedila kinesko tržište s evropskim te otkrila da će sredinom mjeseca krasiti naslovnicu najtiražnijeg kineskog časopisa "Carnival".

- Ovo je zemlja s ogromnom modnom industrijom i mnoge agencije su me tražile ranije. Super sam se uklopila i prezadovoljna sam - kazala je Vrećo.

S obzirom na to da njenom karakteru više odgovara evropsko tržište, na početku joj je bilo veoma teško snaći se.

- Evropa zahtijeva specifičnost, "high fashion", dok se u Kini traže komercijalna i "beauty" lica – kazala je Vrećo. 

Dajana VrećoBosanskohercegovačka ljepotica priznaje da je pozitivno iznenađena, jer je, uprkos svemu tome, za mjesec imala veliki broj poslovnih angažmana. 

Ponude iz Indije

- Na kastingu vas dočekaju studio i fotograf, trebate promijeniti pedeset poza za dvadeset sekundi, a pri tome u svakom momentu morate paziti na izraz lica, što zna biti teško nakon napornog dana – govori Dajana.

Radila je za “Zaru”, make up šou za “Givenchy”, kataloge za poznate kineske brendove, a može se pohvaliti i “coverom” za poznati kineski časopis "Carnival", koji će biti obljavljen sredinom januara.

Nakon što se vrati u Bosnu i Hercegovinu, Vrećo planira da se posveti svojoj porodici.

- Dobila sam poslovne ponude iz Indije, ali o tome ću se konsultirati s agentima moje matične agencije iz Beograda “Foxom”, jer oni uvijek donese pravu odluku i tačno znaju u kom momentu i gdje da me pošalju – kazala je bh. ljepotica. 

Najviše mi nedostaje mama

- Uvijek mi najviše nedostaje mama, mnogo sam vezana uz nju, to je posebna priča. Osoba je koja je čitav svoj život posvetila samo bratu i meni, trudim se da joj se odužim i učinim je sretnom. Veza na daljinu ne predstavlja veliki problem, dva mjeseca je podnošljivo. Pored sebe imam osobu koja me uvijek razumije, imamo veliko povjerenje jedno u drugo, što je najvažnije i, na veliku sreću, nismo ljubomorne prirode – govori Dajana. 

Gostoljubivi i prijatni Kinezi

Vrećo je oduševljena Kinom i tradicijom ove zemlje te ističe da su Kinezi veoma gostoljubiv i prijatan narod.

- Od ranog jutra na ulici možete sresti starije osobe koje se vesele i plešu s lepezama. Uvijek se trude da ti požele i pokažu dobrodošlicu i poklone neku sitnicu, iako je teško sporazumjeti se s obzirom na to da uopće ne govore engleski – kaže Dajana.

Slobodan dan ne postoji

- U Kini ne postoji slobodan dan, ili radim ili imam kastinge. Ako posao završim rano, kastinzi su obavezni. Uglavnom rano krenem na kastinge, s tim da pola dana provedem u autu. Ova zemlja ima velikih problema sa saobraćajem. Na listi imam mnoga mjesta koja želim da posjetim, iskreno se nadam da prvi slobodan dan, ako uspijem dobiti, neću provesti odmarajući se, iako mi je to prijeko potrebno – kaže Dajana. 

 

Izvor: avaz.ba