Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

BiH i Kina potpisale ugovore o saradnji u oblasti zakonodavstva

BiH i Kina potpisale ugovore o saradnji u oblasti zakonodavstva


U Pekingu je od 17-20. decembra boravila delegacija iz Bosne i Hercegovine, koju je predvodio ministar pravde Bariša Čolak. Tokom boravka u Pekingu, ministar Čolak se susreo sa kineskim ministrom pravde Hu Aojing, ministrom spoljnih poslova Jang Điečijem, glavnim tužiocem Vrhovnog narodnog tužilaštava NR Kine

U Pekingu je od 17-20. decembra boravila delegacija iz Bosne i Hercegovine, koju je predvodio ministar pravde Bariša Čolak. Tokom boravka u Pekingu, ministar Čolak se susreo sa kineskim ministrom pravde Hu Aojing, ministrom spoljnih poslova Jang Điečijem, glavnim tužiocem Vrhovnog narodnog tužilaštava NR Kine i direktorom Kancelarije za zakonodavne poslove Državnog saveta NR Kine. Tom prilikom potpisani su sporazumi o saradnji Kine i BiH u oblasti zakonodavstva, sa sa ministrom pravde potpisana su dva ugovora (Ugovor o pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i Ugovor o pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima), a sa ministrom spoljnih poslova Kine potpisan je Ugovor o ekstradiciji.

Ministar Čolak je izrazio nadu da će ovi ugovori biti brzo ratifikovani u zakonodavnim organima dveju zemalja, te ća njihova implementacija doprineti uspešnijoj borbi protiv kriminala. Ugovori koje je BiH potpisala sa NR Kinom prvi su te vrste koje je jedna zemlja iz jugoistočne Evrope potpisala sa NR Kinom.

''Mislim da će potpisivanje ovih sporazuma biti podstrek da se i na drugim poljima naprave neki koraci. Vrlo brzo očekujem posjetu Predsedsjedništva BiH NR Kini, a isto tako očekujem da će u domenu privrede doći do izvjesnih pomaka, jer vjerujem da kineska privreda ima mogućnost da u BiH napravi određene iskorake, na primjer u oblasti energetike, transporta, komunikacija, putne infrastrukture, telekomunikacija i drugih oblasti za koje mislim da bi kineski privrednici mogli biti zainteresovani,'' rekao je Čolak.

Izvor:serbian.cri.cn