Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Baldasar ugostio izaslanstvo Zhejianga: Najviše su zainteresirani da šalju svoje studente na naš FESB

Baldasar ugostio izaslanstvo Zhejianga: Najviše su zainteresirani da šalju svoje studente na naš FESB


Gradonačelnik Ivo Baladsar i njegova zamjenica Aida Batarelo primili su u ponedjeljak u zgradi Banovine izaslanstvo kineske provincije Zhejiang na čelu s viceguvernerkom Liang Liming. Na sastanku iza zatvorenih vrata gradske vlasti razgovarale su s visokim gostima o eventualnoj gospodarskoj suradnji, a konkretizirale

Gradonačelnik Ivo Baladsar i njegova zamjenica Aida Batarelo primili su u ponedjeljak u zgradi Banovine izaslanstvo kineske provincije Zhejiang na čelu s viceguvernerkom Liang Liming.
Na sastanku iza zatvorenih vrata gradske vlasti razgovarale su s visokim gostima o eventualnoj gospodarskoj suradnji, a konkretizirale su se i najave o skorašnjim razmjenama studenata.

- Dogovoreno je da već ove godine dvoje studenata pošaljemo na studij u Kinu, u pokrajinu Zhejiang koja je jedna od najbogatijih kineskih regija s više od 54 milijuna stanovnika. Također, na splitsko Sveučilište stiglo bi i dvoje kineskih akademaca. Koliko čujemo, naši gosti su nekako najviše zainteresirani da šalju svoje studente na naš Fakultet elektotehnike, strojarstva i brodogradnje - kazao nam je gradonačelnik Baldasar.

Prema njegovim riječima, s kineskim izaslanstvom razgovaralo se i o suradnji po pitanju trgovine i lučkih kapaciteta.

- Nama je svakako najvažnija gospodarska razmjena, a suradnja na sveučilišnoj razini je svakako prvi korak i baza za bolje odnose u budućnosti. Dobili smo poziv da u lipnju posjetimo njihovu veliku gospodarsku konferenciju gdje bi razgovarali o konkretnijim poslovima.

Grad do tada mora pronaći tvrtku partnera koja će nas pratiti u čitavoj priči. Kinezi su zainteresirani prije svega u trgovinu, ali i u suradnju Splita i grada Ningboa po pitanju lučke djelatnosti - otkrio je splitski poteštat.

Inače, u provinciji Zheijang smješten je i milijunski Hangzhou s kojim je prošle godine Split potpisao Sporazum o uspostavljanju prijateljstva.

Izvor: slobodnadalmacija.hr