Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Badel: prozor i platforma za suradnju između Hrvatske i Kine


Badel je prije tri godine je ušao na kinesko tržište i otvorio predstavništvo u Hangzhou

Badel je jedna od najvećih firmi koja se bavi proizvodnjom vina i alkoholnih pića. Prije tri godine je ušao na kinesko tržište i otvorio predstavništvo u Hangzhou. Danas Vam donosimo njihovu priču.

Hrvatska ima jako dobra vina jer se nalazi upravo na 45º sjeverne zemljopisne širine koja se naziva „zlatnom zemljopisnom širinom". Posebna geografija, dobro sunce i tradicionalno obrtništvo čine hrvatska vina kvalitetnim. Međutim, na kineskom tržištu nalaze se uglavnom francuska i talijanska vina, dok hrvatska vina nisu poznata bez obzira na dobru kvalitetu.

Badel je prije tri godine je ušao na kinesko tržište i otvorio predstavništvo u HangzhouZbog toga je glavni izvršni direktor Tadee Holding Group i najveći dioničar Badela, Zhang Zhuben izjavio:

„Hrvatska vina nisu poznata po Kini. Prodajemo vina u JinhuauShaoxingu, Xiamenu, Henanu, Shandongu i Jiangsuu. Kinezi sve više vole vino, no uglavnom kupuju ono što ima povoljnu cijenu. Konkurencija je sve veća, no imamo puno povjerenje u hrvatska vina zbog dobre kvalitete. Trebamo imati okvir kako bismo potrošačima pokazali hrvatska vina i kako bi ih potrošači mogli probati."

Hangzhou je glavno sjedište Badela. Upravo ovdje je otvoren poseban prostor za izložbu vina. Hrvatska vina, hrvatska hostesa i drugi hrvatski elementi omogućuju gostima da dožive hrvatsku kulturu vina.

Zamjenik predsjednika korporacije Badel & Tadee, gospođica Chen Qi smatra da se njezina tvrtka ne bavi samo hrvatskim vinima. Ona bi kroz ovaj okvir željela donijeti hrvatsku kulturu u Kinu.

„Kroz ovaj okvir možemo Kineze upoznati s Hrvatskom, uključujući njeno vino, kulturu, obrazovanje itd. Imamo mnogo podružnica, a ovdje nam je glavno sjedište. Redovito organiziramo aktivnosti ovdje, skupili smo hrvatske proizvode i pozivali goste, kako bi svi mogli vidjeti kakva je Hrvatska i kako bi vidjeli mogućnosti dublje suradnje između Hrvatske i Kine. Trudit ćemo se da donesemo hrvatsko vino i kulturu vina u Kinu."

Gospodin Zhang Zhuben je glavni izvršni direktor Tadee Holding Group, najvećeg dioničara Badela, i predsjednik Hrvatske federacije Kineza. Često putuje u Hrvatsku, dobro ju poznaje i veoma ju voli. Prema njegovim riječima, osim predstavljanja hrvatskih vina i kulture vina, Badel također ima ulogu platforme za suradnje u raznim oblastima između Hrvatske i Kine.

„Suradnja s hrvatskom tvrtkom Badelom je pilot projekt s ciljem pronalaženja dobrih proizvoda za kinesko tržište. Kinezi još uvijek nisu dobro upoznati s Hrvatskom. Hrvatska ima mnogo resursa, kao što su zemlja i luke te visoku kvalitetu stanovnika, to jest Hrvatska je bogata prirodnim i ljudskim resursima te bi mogla imati mnogo suradnje s Kinom. Želio bih potaknuti tu suradnju na dublju i konkretniju razinu"

Badel je svoje napore uložio ne samo u promicanje međusobnog upoznavanja između dvaju naroda, nego i u dobrotvorni sektor. Gospođica Chen Qi je član Lions Clubs International, koji pomaže slijepim i slabovidnim ljudima.

„Inicirali smo Plan oporavka za sto bolesnika sa sivom mrenom, to su bolesnici koji trebaju pomoć. Naši članovi Lions Clubs International spontano su organizirali donaciju te smo bolesnike u potpunosti financirali. Na ovom planu surađivali smo s Lions Club Hrvatska. Podijelili smo iskustva jedno s drugima, kako bi se prijateljstvo naših dviju zemalja podiglo na dobrotvornu razinu. Bavimo se dobrotvornim sektorom jer želimo da naša dva naroda budu bolja i da mogu bolje komunicirati. Želimo prenijeti prijateljstvo kineskog naroda u Hrvatsku. Trudimo se oko svih stvari oko nas vezanih za dobrotvorni sektor kako bi prenijeli pozitivnu energija među nama."

 

Izvor: croatian.cri.cn