Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Bačević u Kini


Ministar Milan Bačević u višednevnoj poseti Kini gde će razgovarati o realizaciji projekta plovnog kanala Beograd-Solun. Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević boravi do 27. januara u Narodnoj Republici Kini, gde će sa predstavnicma kineskih kompanija razgovarati o izgr

Ministar Milan Bačević u višednevnoj poseti Kini gde će razgovarati o realizaciji projekta plovnog kanala Beograd-Solun.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević boravi do 27. januara u Narodnoj Republici Kini, gde će sa predstavnicma kineskih kompanija razgovarati o izgradnji plovnog kanala Beograd-Solun.

Bačević će se, prilikom boravka u Pekingu, sastati sa zvaničnicima kineske Vlade i predstavnicima kompanija, koje su zainteresovane za saradnju ili strateško partnerstvo na realizaciji projekta plovnog kanala Beograd-Solun, najavilo je to ministarstvo.

Ovaj infrastukturni projekat, značajan je ne samo za Srbiju i Balkan, nego i šire, s obzirom da je predviđeno da prolazi kroz Srbiju, Makedoniju do luke Solun u Grčkoj, navodi se u saopštenju.

Bačević će prilikom posete Kini, dogovoriti potpisivanje Protokola o razumevanju sa državnom kineskom kompanijom, na osnovu koga će potom biti urađena studija izvodljivosti za taj projekat.

Bačević je, kako je saopšteno, najavio da će to ministarstvo početi izradu prostornog plana područja posebne namene za taj projekat.

"Prostorni plan za projekat koji će se zvati plovni kanal Beograd-Solun, treba da pokrije površinu od oko 10.500 kvadratnih kilometara, koji će znatno promeniti ekonomske, političke, geostrateške i geopolitičke odnose u Evropi, istovremeno obuhvatajući stanovništvo na području od Nemačke do Egejskog mora", istakao je Bačević.

Posebno je značajno, kako se navodi, da Srbija prepozna svoj interes u tom projektu i da na realizaciji tog plovnog kanala, budu angažovane domaće kompanije u što većem obimu.

"Taj projekat predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije i veoma je važno da je na najbolji mogući način iskoristimo", rekao je ministar Bačević.

Izvor: rts.rs