Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Autoput Obrenovac- Preljina do 2017. godine

Autoput Obrenovac- Preljina do 2017. godine


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i infrastrukture najavila je da će Koridor 11 od Obrenovca do Preljine, u dužini od oko 105 kilometara, biti završen do sredine 2017. u punom profilu autoputa.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i infrastrukture najavila je da će Koridor 11 od Obrenovca do Preljine, u dužini od oko 105 kilometara, biti završen do sredine 2017. u punom profilu autoputa.

Mihajlović je povodom obeležavanja Dana građevinara Srbije – 8. avgusta, obišla radove, zajedno sa direktorom Koridora Srbije Dmitrom ĐurovićemMihajlović je povodom obeležavanja Dana građevinara Srbije – 8. avgusta, obišla radove, zajedno sa direktorom Koridora Srbije Dmitrom Đurovićem i v.d. direktora Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, na delu od Obrenovca do Uba i tom prilikom rekla da će ta deonica i deonica od Lajkovca do Ljiga biti završene, kao što je i predviđeno, do sredine 2017. godine.

 

Ona je podsetila da glavni izvođač radova na te dve deonice, kineska kompanija Šandong hajspid grupa. Ona je rekla da će deonica od Ljiga do Preljine, na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma Azvirt biti završena najkasnije do avgusta 2016. godine.

„Završili smo prošle godine deonicu Ub-Lajkovac (na kojoj su radile domaće firme), koja ide iz njive u njivu i sada završavamo autoput napred i nazad od Uba i Lajkovca,“ rekla je Mihajlović.

Na pitanje novinara kako će se graditi deonice od Surčina do Obrenovca i od Preljine ka Crnoj Gori, Mihajlović je rekla da se još pregovara o tome, koji će model finansiranja biti najbolji za državu, odnosno da li će se graditi koncesiono ili kreditima.

Mihajlović je rekla da se za deonicu od Beograda do Obrenovca razgovora sa paratnerima iz Azerbejdžana i da bi u narednih 1,5 meseci, mogli da budu pozanti rezultati razgovara.

„Koridor 11 je značajan za regionalno povezivanje Srbije jer će povezati veliki broj gradova u Srbiji“, istakla je Mihajlović.

Ambasador Kine Li Mančang je rekao da će kineska kompanija ispuniti rok, koji je predviđen ugovorom i zahvalio vladi Srbije i Ministarstvu građevine na dobroj saradnji.

On je podsetio da je kineska kompanija tačno pre godinu dana, na dan građevinara Srbije počela da gradi autoput, na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac- Ljig.

Radovi na izgradnji te dve deonice se finansiraju uz pomoć kredita kineske Eksim banke u vrednosti od 301 milion dolara, a iz budžeta Srbije je izdvojeno 32,7 miliona dolara.

 

Izvor: infoera.rs