Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Auto-put glavni cilj posete


Ministar finansija u Vladi Crne Gore, Radoje Žugić, koji se nalazi u poseti NR Kini, izjavio je u sredu za Kineski međunarodni radio da su sa predsednikom Eksim banke načelno dogovoreni još povoljniji uslovi kreditiranja za finansiranje razvojnih projekata, kao što je auto-put bar Boljare. Vlada Crne Gore u pr

Ministar finansija u Vladi Crne Gore, Radoje Žugić, koji se nalazi u poseti NR Kini, izjavio je u sredu za Kineski međunarodni radio da su sa predsednikom Eksim banke načelno dogovoreni još povoljniji uslovi kreditiranja za finansiranje razvojnih projekata, kao što je auto-put bar Boljare.

Vlada Crne Gore u prilici je da sa kineskim bankama, pre svih sa Eksim bankom, dogovara prioritetne, odnosno preferencijalne kredite, s nešto boljim uslovima kreditiranja, rekao je Žugić.

Projekat izgradnje auto-puta od Bara do Boljara glavni je cilj posete NR Kini, izjavio je za Kineski Međunarodni radio Ivan Brajović, ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore. On je ovaj projekat nazvao istorijskim, kada je Crna Gora u pitanju, a kao najagilnije potencijalne partnere svoje Vlade naveo je kineske kompanije CCCC i CRBC.

Brajović je dodao da su u toku završni razgovori u vezi ovog projekta i da kineskim kompanijama trenutno konkurišu Evropska investiciona banka i dva konzorcijuma i tursko-američkom i turskom vlasništvu.

Kada je saradnja na obnovi crnogorske flote u pitanju, Brajović je napomenuo da su oba broda, koja je izgradila Politehnolodžis grupa iz Šangaja za „Crnogorsku plovidbu" već zakupljena godinu dana unapred. Zbog toga je Vlada Crne Gore odlučila da i za Barsku plovodbu naruči dva nova broda, koji se već grade u brodogradilištu u Nanđingu i koji bi trebalo da budu gotovi tokom 2014. godine.

Izvor: serbian.cri.cn