Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Antić za CRI: Radovi na pruzi Beograd – Budimpešta trebalo bi da počnu krajem sledeće godine

Antić za CRI: Radovi na pruzi Beograd – Budimpešta trebalo bi da počnu krajem sledeće godine


Aleksandar Antić, srpski ministar energetike i rudarstva, za Kineski međunarodni radio (CRI) je izjavio da se očekuej da će radovi na pruzi od Beograda do Budimpešta u Srbiji početi krajem sledeće godine. „Danas smo potpisali Okvirni sporazum koji određuje sve elemente ostvarenja projekta, odnosno modernizaci

Aleksandar Antić, srpski ministar energetike i rudarstva, za Kineski međunarodni radio (CRI) je izjavio da se očekuej da će radovi na pruzi od Beograda do Budimpešta u Srbiji početi krajem sledeće godine. „Danas smo potpisali Okvirni sporazum koji određuje sve elemente ostvarenja projekta, odnosno modernizacije i rekonstrukcije ove pruge i daje nam dinamiku svih aktivnosti, a definiše odgovrnost obe strane", rekao je Antić za CRI.

Ministar Antic prilikom potpisivanja ugovor o obnovi pruge Beograd - Budimpesta „Rok za izvođenje radova definisan je ovim sporazumom i iznosi 24 meseca. Ono što smo do skora doživljavali kao san ili možda čak i nemogući misiju, danas je postalo realnost. U Srbiji ćemo, na pravcu od Beogarada do granice sa Mađarskom, vozove koji saobraćaju brzinama od 200 km na čas".

Antić je u izjavi za CRI naročito podvukao važnost koju Srbija ima za Kinu.

„Moram da istakmnem da je na današnjem Ekonomskom forumu, kao i na samom samitu, upravo saradnja Srbije i Kine stavljena u prvi plan. Premijer Li Kećijang u svom uvodnom izlaganju, kao dva ključna momenta, izdvojio je završetak mosta preko Dunava, kao prvi veliki projekat koji je Kina ostvarila na teritoriji Evrope, a drugi je realizacija, odnosno rekonstrukcija i modernizacija pruge Beogard – Budimpešta. Sama činjenica da je Okvirni sporazum o izgradnji pruge Beograd - Budimpešta danas jedini potpisan, govori o značaju odnosa Srbije i Kine", istakao je Antić.

Izvor: serbian.cri.cn