Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Antić o novim projektima s Kinezima


Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetiće Peking 12. i 13. maja. Antić će učestvovati na sastanku nacionalnih koordinatora Mehanizma saradnje NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ). Antić je nacionalni koordinator u ime Republike Srbije i učestvuje u radu ovog međun

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetiće Peking 12. i 13. maja.

Antić će učestvovati na sastanku nacionalnih koordinatora Mehanizma saradnje NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ).

Antić je nacionalni koordinator u ime Republike Srbije i učestvuje u radu ovog međunarodnog skupa koji ima za cilj da doprinese što boljoj implementaciji dokumenta Strategija saradnje, usvojenoj na samitu premijara Kine i zemalja CIEZ-a 25. novembra 2013. godine u Bukureštu.

Srbija je, u dosadašnjim aktivnostima, bila jedan od najaktivnijih članova jer je uspela da otpočne realizaciju dva važna projekta u oblasti infrastrukture i energetike - izgradnju Koridora 11, odnosno auto-puta Beograd-Južni Jadran i prve faze revitalizacije Termoelektrane Kostolac.

U okviru multilateralne saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, pregovara se i o drugim investicijama važnim za našu zemlju, kao što je druga faza rekonstrukcije TE Kostolac, ali i projekta od regionalnog značaja, izgradnje međunarodne pruge Budimpešta-Beograd.

Na sastanku nacionalnih koordinatora razmotriće se izveštaji o postignutom nivou dosadašnje saradnje svih zemalja učesnica i u drugim oblastima koji ovaj mehanizam predviđa, a obuhvataju projekte u poljoprivredi, trgovini, turizmu i obrazovanju.

Antić će predložiti da naša zemlja bude domaćin narednog samita premijera Kine i zemalja CIEZ-a, koji bi trebalo da se održi krajem ove godine.
Ministar će, takođe, ponoviti i predlog da sedište asocijacije za saradnju u oblasti infrastrukture i energetike koja se formira u okviru ovog mehanizma bude u Beogradu.
Tokom boravka u Pekingu, predviđen je i odvojen susret ministra Antića sa ministrom inostranih poslova NR Kine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Izvor: b92.net