Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ante Simonić: Kinezi moćni u realizaciji svojeg sna

Ante Simonić: Kinezi moćni u realizaciji svojeg sna


Hrvatski veleposlanik Ante Simonić je, na svečanosti pokretanja međunarodne željezničke linije "Yuxinou" (između kineskog grada Chongqing i Europe), izjavio da su Kinezi kreativni i nevjerojatno sposobni kada je u pitanju realizacija njihova sna. Kako je naveo, svjetski poredak naprestano se mijenja, a Kina se

Hrvatski veleposlanik Ante Simonić je, na svečanosti pokretanja međunarodne željezničke linije "Yuxinou" (između kineskog grada Chongqing i Europe), izjavio da su Kinezi kreativni i nevjerojatno sposobni kada je u pitanju realizacija njihova sna.

Kako je naveo, svjetski poredak naprestano se mijenja, a Kina se zadnjih godina ubrzano razvija. Vrijednost trgovine između Kine i zemalja EU iznosi 500 milijardi američkih dolara godišnje te Kina je uveliko unaprijedila i razvoj Europe.

Kad je riječ o novoj liniji "Yuxinou", veleposlanik Simonić ga je opisao kao "suvremeni put svile". Prema njegovin riječima, ranije je bilo potrebno dugu vremena da se izvrši prijenos robe iz Kine u Hrvatsku, dok sada, ovom željeznicom putovanje traje samo sedam dana.

Ova linija koja povezuje Europu i Aziju, ne samo da će donjeti privredni profit nego i doprinjeti zajedničkom razvoju obaju kontinenata.

Simonić je naglasio da je Kina veliko tržište, izrazivši nadu da će Hrvatska s Kinom i dalje širiti suradnju.

"Kina ima suradnju s 16 zemalja istočne Europe. Ta suradnja ne mora biti sveobuhvatna na početku, predlažem se da se započne od vladinih projekata, kao što su oni vezani za promet i turizam", zaključio je Simonić.

Izvor: croatian.cri.cn