Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasadorka Kine u BiH u posjeti Trebinju


TREBINjE – Ambasadorka Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Trebinju gdje se sastala sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem. Na sastanku je  bilo riječi o modlitetima saradnje između Trebinja i cijele istočne Hercegovine sa Kinom, ali konkretni projekti još nisu dogo

TREBINjE – Ambasadorka Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Trebinju gdje se sastala sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem. Na sastanku je  bilo riječi o modlitetima saradnje između Trebinja i cijele istočne Hercegovine sa Kinom, ali konkretni projekti još nisu dogovoreni. Budući da je Hercegovina kraj u kome uspjeva vinova loza i da je na njenom području mnogo proizvođača vina, prvi korak u saradnji moglo bi biti obezbjeđivanje izvoza hercegovačkih vina na kinseko tržište.

Cheng Bo u poseti TrebinjuAmbasadorka Čen Bo je naglasila da je Ambasada Kine u BiH neupitan most koji će spajati dvije zemlje u svim oblastima saradnje.

“Pored toga, mi smo danas razmjenili mišljenja o budućoj saradnji u oblasti saobraćajne infrastrukture i trgovine. Ja sam prvi put u Trebinju i ovaj grad je na mene ostavio veoma lijep utisak”, rekla je Čen Bo.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević u Kinezima, kao vodećim ekonomskim silama i investitorima, prepoznaje potencijalne partnere, koji bi pomagali Trebinju na njegovom razvojnom putu.

“Mi smo ambasadorku upoznali sa detaljima kulturnog i privrednog života Trebinja. S obzirom na to da je Kina jedna od najmoćnijih ekonomskih sila ona je posebno interesantna za sve lokalne zajednice, pa i za nas. Ja sam izuzetno zahvalan na ovoj posjeti i mi ćemo u budućnosti tražiti modalitete privredne saradnje i ulaganja kineskog kapitala na područje Trebinja”, kazao je gradonačeknik Vučurević.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi u Trebinju ambasadorka Čen Bo i gradonačelnik Vučurević su obišli pogone “Svislajona”, gdje su se sastali sa rukovodstvom ove kompanije.

Izvor: mojahercegovina.com